Morčacia pečeň na šalvii, jablkách a Cabernet Sauvignon (fotorecept)
Autor receptu: pusta
Morčacia pečeň je lahôdka, teraz som ju pripravila na šalvii, jablkách a suchom červenom
víne Cabernet Sauvignon. Recept pridávam pre milovníkov pečene.
4 porcie |
10 minút príprava |
30 minút na 80 - 90 °C |
Postup
- Červenú cibuľu som pokrájala na tenké plátky.
- Jablká som umyla, zbavila stopky a jadrovníka, pokrájala som ich na štvrtiny,...
- ...potom na plátky, šupku som ponechala.
- Pripravila som kvalitné suché červené víno Cabernet Sauvignon.
- Morčaciu pečeň som umyla a nechala dobre odkvapkať z vody.
- Na strednom plameni som na rozohriatom oleji orestovala cibuľu do sklovita,...
- ...znížila som plameň na minimum, pridala som morčaciu pečeň, krátko som ju opražila z jednej strany,...
- ...obrátila som ju a opražila krátko z druhej strany, znovu som ju opatrne obrátila a opakovala som krátke opraženie pečene dovtedy, kým sa na povrchu nevytvorila jemná kôrčička, pečeň má vo vnútri zostať ružová.
- Opraženú pečeň som posypala šalviou, okorenila som ju čerstvo mletým čiernym korením, NESOLIŤ !!!,.....
- ...pridala som kyslejšie jablká Granny Smith, nechala som ich skarmelizovať za opakovaného obracania,...
- ...priliala som víno, plameň som dala na maximum a víno som nechala sprudka vyvariť, aby sa odparil alkohol a zostala len vynikajúca chuť vína, bolo hotovo.
- Podávala som horúcu morčaciu pečeň na lôžku z cibule, obloženú plátkami skaramelizovaných jabĺk a so zemiakmi pečenými na masle. Pečeň som solila až priamo na tanieri, podávala som k nej kvalitné suché červené víno Cabernet Sauvignon.
- Pohľad zblízka: Morčacia pečeň je lahôdka, pripravená týmto spôsobom má na povrchu jemnú kôrčičku, vo vnútri je ružová, mäkkučká. má príjemnú korenistú chuť, a nasiakla vynikajúcou chuťou kvalitného červeného vína, rovnako aj skaramelizované jablká, ide o rýchlu a veľmi chutnú prípravu.