Morčacia pečeň na šalvii, jablkách a Cabernet Sauvignon (fotorecept)

Autor receptu: pusta

Morčacia pečeň je lahôdka, teraz som ju pripravila na šalvii, jablkách a suchom červenom víne Cabernet Sauvignon. Recept pridávam pre milovníkov pečene.

4
porcie
10 minút
príprava
30 minút
na 80 - 90 °C

Suroviny

Postup

  1. Červenú cibuľu som pokrájala na tenké plátky.
  2. Jablká som umyla, zbavila stopky a jadrovníka, pokrájala som ich na štvrtiny,...
  3. ...potom na plátky, šupku som ponechala.
  4. Pripravila som kvalitné suché červené víno Cabernet Sauvignon.
  5. Morčaciu pečeň som umyla a nechala dobre odkvapkať z vody.
  6. Na strednom plameni som na rozohriatom oleji orestovala cibuľu do sklovita,...
  7. ...znížila som plameň na minimum, pridala som morčaciu pečeň, krátko som ju opražila z jednej strany,...
  8. ...obrátila som ju a opražila krátko z druhej strany, znovu som ju opatrne obrátila a opakovala som krátke opraženie pečene dovtedy, kým sa na povrchu nevytvorila jemná kôrčička, pečeň má vo vnútri zostať ružová.
  9. Opraženú pečeň som posypala šalviou, okorenila som ju čerstvo mletým čiernym korením, NESOLIŤ !!!,.....
  10. ...pridala som kyslejšie jablká Granny Smith, nechala som ich skarmelizovať za opakovaného obracania,...
  11. ...priliala som víno, plameň som dala na maximum a víno som nechala sprudka vyvariť, aby sa odparil alkohol a zostala len vynikajúca chuť vína, bolo hotovo.
  12. Podávala som horúcu morčaciu pečeň na lôžku z cibule, obloženú plátkami skaramelizovaných jabĺk a so zemiakmi pečenými na masle. Pečeň som solila až priamo na tanieri, podávala som k nej kvalitné suché červené víno Cabernet Sauvignon.
  13. Pohľad zblízka: Morčacia pečeň je lahôdka, pripravená týmto spôsobom má na povrchu jemnú kôrčičku, vo vnútri je ružová, mäkkučká. má príjemnú korenistú chuť, a nasiakla vynikajúcou chuťou kvalitného červeného vína, rovnako aj skaramelizované jablká, ide o rýchlu a veľmi chutnú prípravu.