Moravský vrabec s jabĺčkovou kapustou a knedľou
Autor receptu: redakcia
4 porcie |
15 minút príprava |
120 minút tepelná úprava |
Postup- Mäso nakrájame na kocky, pridáme nakrájanú cibuľu, cesnak, rascu, osolíme a okoreníme. Zmes dáme piecť do rúry pri 180 0C, po 10 minútach podlejeme vodou, prikryjeme a dusíme, až je mäso mäkké.
- Na oleji orestujeme cibuľu, pridáme rascu, cukor a premiešame. Pridáme kapustu, celú škoricu, nastrúhané jablká, podlejeme jablčným džúsom a dusíme do mäkka. Dochutíme.
- Toastový chlieb nakrájame na malé kocky a necháme ich usušiť. Medzitým opražíme slaninu nakrájanú na kocôčky. Vajcia rozdelíme na žĺtky a bielky, z ktorých vyšľaháme tuhý sneh. K usušeným kockám pečiva pridáme slaninu, vmiešame žĺtky, zalejeme mliekom, pridáme nasekanú vňať a nakoniec zľahka zamiešame sneh. Dosolíme. Z hotovej zmesi tvarujeme knedličky, ktoré varíme vo vode asi 10 až 15 minút podľa veľkosti.
|