Moravský vrabec s jabĺčkovou kapustou a knedľou

Autor receptu: redakcia

4
porcie
15 minút
príprava
120 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Mäso nakrájame na kocky, pridáme nakrájanú cibuľu, cesnak, rascu, osolíme a okoreníme. Zmes dáme piecť do rúry pri 180 0C, po 10 minútach podlejeme vodou, prikryjeme a dusíme, až je mäso mäkké.
  2. Na oleji orestujeme cibuľu, pridáme rascu, cukor a premiešame. Pridáme kapustu, celú škoricu, nastrúhané jablká, podlejeme jablčným džúsom a dusíme do mäkka. Dochutíme.
  3. Toastový chlieb nakrájame na malé kocky a necháme ich usušiť. Medzitým opražíme slaninu nakrájanú na kocôčky. Vajcia rozdelíme na žĺtky a bielky, z ktorých vyšľaháme tuhý sneh. K usušeným kockám pečiva pridáme slaninu, vmiešame žĺtky, zalejeme mliekom, pridáme nasekanú vňať a nakoniec zľahka zamiešame sneh. Dosolíme. Z hotovej zmesi tvarujeme knedličky, ktoré varíme vo vode asi 10 až 15 minút podľa veľkosti.