Moravský vrabec s červenou kapustou a domácou  karlovarskou knedľou
	        Autor receptu: shukvacik 	         
	        
	        Moravský vrabec je moje obľúbene jedlo už roky, väčšinou všade ho pripravujú s bielou 
kapustou , no mne viac chuti s červenou kapustou a karlovarskou knedľou. Asi každý 
vieme že jedlo pochádza s dobrej  "Českej krčmy" . Nieje to zložite jedlo ale treba ho 
určite vedieť pripraviť. Ja Vám teraz ponúknem svoj recept kde Vám prezradím ako chutí 
mne a mojej rodine :) . | 		  
				  	  
				  	2-4 porcie  | 
				  	  
				  	30 minút príprava  | 
				  	  
				  	100 minút  na 180-130 °C  | 
 
 Postup- Takže ako prvé si nakrájam do väčšej misky rožky na kocôčky, ak sú kupované v ten deň a  sú moc čerstvé nechám ich tak hodinku obschnúť. Navrch dám troška čierneho korenia a soli.
 - Potom pridáme dve žĺtka , (s bielka si vyšláhame sneh), smotanu na šľahanie , pažítku 
(väčšinou sa dáva petržlenová vňať no ja som dal pažítku podla mňa to ma lepšiu chuť), vegetu a sneh ktorý sme si spravili s bielka.
Poriadne to premiešame.
 - Keď máme všetko poriadne premiešané , namočíme si utierku do chladnej vody (ja som ukradol synovi plienku :D) potom "budúcu knedľu" uložíme do utierky , spravíme si tvar už aký uznáte za vhodne, poriadne uviažeme jeden aj druhý koniec na utierke a vložíme do vriacej osolenej vody približne 30 minút 
 - Kým sa nám ta úžasná karlovarska knedľa varí a len dúfame či sa nám dobre uvarí, ja som si začal pomalí robiť mäsko a to tak jednoducho že som si pliecko nakrájal na väčšie kocky. Na panvicu som si dal roztopiť bravčovú masť , pridal nakrájanú červenú a bielu cibuľku, nechal opražiť do zlata , potom pridáme nakrájané mäso, rascu, soľ, biele a čierne mleté korenie   a opražíme s každej strany. 
 - Keď máme mäsko opražené a cibuľku udusenú, mäso vypneme a dáme na plech do rúry 
(Ja osobne rúru nemám tak som dal mäso upiecť do remosky). Mäso pečieme pri 180 stupňov, 45 minút v polovici pečenia pretlačíme 6 strúčikov cesnaku a premiešame to s mäsom.  
 - Pravdaže za ten čas sa nám dovarila našla knedľa , ja som mal problém pretože som všetko musel robiť samostatne a postupne ,,, pretože namiesto 2 - platničky mi išla len jedna :D. 
Knedľu si vyberieme, rozviažeme a necháme schladiť, ak ju budete robiť prvý krát môže sa stať že nebude dobre uvarená tak ju môžte pridať na chvíľu do rúry pri 120 stupňov a nechať zapiecť.  Ale každopádne knedľa vyzerá asi nejako takto :)
 - Keď už máme domácu Karlovarskú knedľu a mäsko sa nam pečie , tak si vyberie s ľadničky alebo zo záhradky červenú kapustu , ja osobne nekrájam ale na strúhadle ju ostrúham, na panvicu si tiež dám zohriať bravčovú masť pridám 4 až 6 lyžíc cukru a nechám to poriadne skaramelizovať potom pridám nastrúhanú červenú kapustu, pridáme rascu a soľ , počkáme kým kapusta pustí šťavu a necháme podusiť potom prilejem 0,2dcl vody a necháme dusiť až do mäkka. Na koniec pridáme 1-2 lyžice octu. A podla chuti ešte dochutíme :)  
 - Mäsko máme vypnuté, knedľu domácu , kapustu uvarenú ... hop sa do jedenia :) ... Prajem Vám dobrú chuť :-P
 
             
          
        
		  
		
		
          
         |