Moje lečo

Autor receptu: pusta

Každý má svoj obľúbený spôsob prípravy leča, ja ho robím takto, recept pridávam ako inšpiráciu do týchto dní.

4
porcie
30 minút
príprava
20 minút
na 90 °C

Postup

  1. Papriky som zbavila jadrovníka, vyrezala som žilky, umyla som ich, pokrájala na prúžky, umyté paradajky som pokrájala na osminky, očistenú cibuľu som pokrájala na jemno.
  2. V hrnci na rozohriatom oleji som orestovala cibuľu, na nej klobásu, pokrájanú na kolieska, pridala som papriku a paradajky, za občasného premiešania som ich dusila pod pokrievkou takmer do mäkka, nechávam na al dente, nemáme radi rozvarené, pridala som vajcia rozšľahané vajcia so soľou, nechala som ich zraziť.
  3. Podávala som horúce s chlebíkom, žiaľ, už nemám domácu štipľavú madarskú klobásu teraz, minula sa už u nás, do rozpisu a postupu som ju však napísala, keby niekto chcel podľa môjho receptu lečo pripraviť, prosím, nevyčítajte mi to v komentároch, recept som pridala ako inšpiráciu na rýchle a chutné jedlo z madarskej kuchyne, každý si ho môže prispôsobiť podľa seba.