Moje Kinder Bueno rezy fotorecept

alicina - fotkaalicina, 4. februára 2012
Moje Kinder Bueno rezy (fotorecept)
Foto: alicina

Séria vylepšených (alebo diétnejších?) receptov pokračuje... Na MBB som nedávno objavila zaujímavý receptík na tieto fantastické rezy, avšak použité suroviny boli kalorickou bombou. Tak Zobraziť celý popisSéria vylepšených (alebo diétnejších?) receptov pokračuje... Na MBB som nedávno objavila zaujímavý receptík na tieto fantastické rezy, avšak použité suroviny boli kalorickou bombou. Tak som premýšľala, ako si ho uspôsobiť podľa seba a zároveň nemať výčitky pri každom zjdenom kúsku. A to tých kúskov nebolo veru málo... :-D Myslím však, že "diétnejšia" verzia sa úspešne podarila a na chuti mu to veru neubralo.

20 minút
príprava
15 minút
na 200 °C

Suroviny

275 g
200 g
1 bal.
1,3 l
2 ks
2 ks
2 PL
1 a 1/4 bal.
3 bal.
2 bal.




Postup

  1. 1

    Lístkové cesto si vyvaľkáme na veľkosť plechu. U mňa bolo už hotové chladené vyvaľkané a piekla som na menšom plechu s vnútorným rozmerom 26x39 cm. Orechy posekáme alebo rozdrvíme pomocou tĺčika na mäso v mikorténovom vrecku. Pripravené cesto popicháme vidličkou a rovnomerne posypeme časťou sekaných orechov (cca 150g). Pečieme v predhriatej rúre na 200 stupňov asi 15 minút. Podľa vône pečených orechov spoľahlivo zistíme, že už je hotové.

    Moje Kinder Bueno rezy (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Kým sa cesto pečie pripravíme si potrebné suroviny. Najprv uvaríme vanilkový puding v 6,5 dcl mlieka s jednou polievkovou lyžicou UPDATE sladidla.

    Moje Kinder Bueno rezy (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Na upečené cesto (ešte horúce) rozotrieme nutelu podľa chuti. Je to približne jedno menšie balenie. Nato príde uvarený vanilkový puding.

    Moje Kinder Bueno rezy (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Na vrstvu vanilkového pudingu pokladieme BeBe keksy, ktoré sme predtým namočili do mlieka. Nie však priveľmi, aby príliš nezmäkli. Rovnaký spôsobom uvaríme čokoládový puding v 6,5 dcl mlieka s jednou polievkovou lyžicou UPDATE sladidla.... a rovnomerne rozotrieme na vrstvu BeBe keksov. Necháme chvíľku v chlade stuhnúť.

    Moje Kinder Bueno rezy (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Na záver dáme vrstvu z kyslej smotany, v ktorej sme rozmiešali vanilkový cukor (2ks). Posypeme kakaom...

    Moje Kinder Bueno rezy (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    a zvyšnými sekanými orechmi. Necháme stuhnúť v chlade, najlepšie do druhého dňa.

    Moje Kinder Bueno rezy (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    DOBRÚ CHUŤ!

    Moje Kinder Bueno rezy (fotorecept) - obrázok 7

Diskusia k receptu

evanaaa
@alicina , vypadá to dobre a môžem si to aj ja - diabetička spraviť, ingrediencie sa dajú nahradiť aj dia výrobkami až na tie bebe keksy, ale niečo sa za ne nájde. Myslela som, že si tu nová ale ako vidím, registrovaná si tu dlhšie. Ale aj tak ťa vítam, lebo si sem dala dobré receptíky. teším sa na ďalšie, aj s výrobkami Update.
jana7
To je výborný nápad, stále som rozmýšľala aký dezert urobiť a toto vyzerá dobre, ďakujem za radu.
alicina
Aj dnes bola odpoveď na otázku: Aké boli? Výborné, ale málo... :-)
ivocka5
tento koláčik sa chystám pripraviť cez víkend :-) a už sa neviem dočkať :-))) chcem sa ale opýtať - puding sa varí v menšom množstve mlieka, ako by sa mal podľa návodu, je to preto, aby mal výraznejšiu chuť? :-) a necítiť tam potom práškovú chuť pudingu?
alicina
ivocka5 je to preto, aby bol pudingový krém dostatočne hustý a nemuselo sa doňho pridávať maslo. Ja maslové krémy a plnky nemusím... Neboj sa chutí ako klasický puding, len je hustejší. Dúfam, že sa ti vydarí. Ale však na ňom ani nie je moc čo pokaziť. Tak držím palce... :-)
ivocka5
ďakujem, koláčik sa vydaril a chutil výborne :-)
cervus2711
krásny koláčik ! škoda že nie je možnosť VYTLAČIŤ RECEPT :) alebo len nevidím? :)
dodo46
cervus2711
musíš silnejšie potlačiť inak sa ti to nepodarí
stanci11
a čo by ste mi poradili ako náhradu tej nutely? lebo to mi šte stále príde kalorická bomba ;)
tonya
ja myslim ze miesto nutelly by sa dalo pouzit este jedna vrstva toho cokopudingu, nemyslite?
nataly
mňam,mňam :* hneď ukladám :D tento koláč raz robila moja mamina, je super :)
baba
Ani ja by som nepoužila nutelu, je strašne sladká a myslím, že stačí puding a kyslá smotana...
monika1604
Chcela by som sa spýtať že prečo až toľko mlieka sa dáva do pudingu , či nieje riedky moc a či sa dáva vychladnúť .. Dakujem :)
lucrezia
Cez víkend sa chystám robiť tento koláčik, lebo vyzerá naozaj fantasticky. Zaujímalo by ma, ako chutí, keď sa namiesto cesta z vyšľahaných bielkov, cukru, múky a oleja použije lístkové. Je to chutnejšie? Lebo lístkové cesto je väčšou kalorickou bombou ako pôvodný recept.. Oceňujem a určite vyskúšam, nedať maslo do pudingu. Vôbec by ma nenapadlo, že aj bez masla bude plnka držať tvar :-)
adustek
mňam skúšala som a je výýýýýborný!!! vďaka za recept
denisamka
a to pri prvom pohľade som si myslela, ze ta 1. vrstva je slanina :D




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia