Moja základná marináda na divinu, ale aj iné mäso (fotorecept)

Autor receptu: sracz

Slovo robí chlapa a sľuby sa majú plniť! Verím, že čo domáci majster, to osobitý rcp. Ja som si pred rokmi začal zostavovať ten svoj, až som dospel k tomuto. Ten nám chutí najviac. Zostavu si skladám podľa druhu mäsa, ktoré dostanem, či momentálnych absorbcií chuťových kanálikov, želaní konzumentov, ... ! Ale priznávam sa, že spravidla podľa toho, čo mám v špajze, chladničke, či v „NZ_toch“ (Nedotknuteľných Zásobách). Výhoda mojej „mixtúry“ spočíva práve v jej variabilite pre rôzne druhy mäsa!

4
porcie
20 minút
príprava

Postup

  1. takto si poukladáme potrebné ingrediencie
  2. plátky (rezne, steaky, …) diviny dôkladne odblaníme a umyjeme pod tečúcou studenou vodou
  3. červenú cibuľu pokrájame na malé kocky (2x2x2 mm), cesnak pretlačíme a v pomocnej mise (ja používam stredne veľkú „kysku“ aj s vekom) vyšľaháme všetky ingrediencie na jednoliatu tekutú hmotu marinády,
  4. do ktorej poukladáme vysušené plátky diviny; nádobu dôkladne uzytvoríme a uložíme do chladničky; každý deň mäso poprekladáme, misu opäť uzatvoríme a vrátime do chladničky; ja som mal takto mäso v marináde od pondelka odpoludnia až do nedeľňajšieho rána, kedy som ho udusil na sviatočný obed