Moja trojposchodová torta k narodeninám (fotorecept)

Autor receptu: tkatka

Dovŕšila som krásnych 30 rokov :))), ale môžem vám povedať necítim sa ako 30 ročná, ale ako 25 ročná :))) A k tomuto jubileu som si vysnívala pre mňa nádhernú trojposchodovú tortu :))) Veľa som rozmýšľala nad tortou akú mám spraviť, ale mojím snom bolo 3 poschodová torta, a môj sen sa splnil :))) S rodinou sme to poriadne oslávili :))) Dúfam že moja tortička aj Vám Varecháčom sa páči :)))

Postup

  1. Najprv som urobila kvety, lebo to trvá dlhšie. 6 dní dopredu, aby poriadne stvrdlo.
  2. Vymodelovala som samú seba ako pripravujem tortu :)))
  3. Upečieme si korpusy všetky zvlášť, najprv v okrúhlej forme s priemerom 30 cm z 8 vajíčok, potom 23 cm zo 6 vajíčok, a nakoniec 16 cm z 3 vajíčok. Necháme vychladnúť všetky, potom ich prekrojíme vodorovne 30 a 23 cm korpus 2 krát, a 16 cm 3 krát lebo je vyšší korpus. Krém: Krém robil môj otec :))) Najprv uvaril nad parou zmes z 10 vajíčok, 500 g kryštálového cukru na hustú penu, ktorú nalial do misky, v ktorom sme čokoládu na varenie (270 g) nalámali na kocky. Počkáme kým sa čokoláda roztopí, potom zamiešame a pridáme maslo (1000 g) a vyšľaháme. Potom uvaril ďalšiu dávku z ostatných surovín. Naplníme torty krémom a nakrájanímy banánmi, všetky 3 torty potrieme z vrchu a boku krémom. Dáme do chladničky dobre stuhnúť. Poťahovacou hmotou potiahneme všetky torty. Spodnú tortu vystužíme bambusovými palicami tak ako vidíte na fotke.
  4. Na spodnú tortu som dala podložku z papiera (alebo môže vyť aj podložka z kartóna obalená potravinárskou fóliou) menšiu (20 cm) ako vrchná torta, tiež vystužíme 2 poschodie aby unieslo váhu torty a altánku. Stred vystužíme dlhou bambusovou palicou aby poschodia držali pri prevoze.
  5. Potom som urobila čipky z hmoty Magic decor, nastriekala na fialovo a ozdobila všetky 3 torty.
  6. Altánok dáme na druhé poschodie s modelovanou postavičkou. :)))
  7. A tu je už 3 poschodie namieste s kvetinami :)))
  8. Torta s bielym pozadím :)))
  9. Ja s tortou :)))
  10. Rez torty :)))