Moja rýchla čína - pražené rezance s kuracinou (fotorecept)

Autor receptu: sandra

Ležala som s angínou, tak som všetko robila v posteli. Keď však nastúpil hlad, bola som nútená niečo rýchle ukuchtiť. Pripravila som túto mňamku, jedlo, ktorým by pohrdol snáď len málokto :-).

2-4
porcie
20 + 60 marinovanie minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Kuracie prsia nakrájame na tenké rezance a marinujeme v sladkej čili omáčke minimálne 1 hodinu.
  2. Uvaríme si čínske rezance podľa návodu a odložíme na teplé miesto.
  3. Marinované mäso opražíme na panvici s olejom.
  4. Mäso pražíme do mäkka.
  5. Suroviny na ďalší postup: nakrájaná mrkva a paprika na rezance, pórik, hliva, nakrájaná cibuľa, postrúhaný cesnak a zázvor.
  6. Na olivovom oleji opražíme cibuľku a pridáme hlivu. Chvíľu podusíme.
  7. Pridáme mrkvu, papriku, pórik, zázvor a cesnak. Osolíme a okoreníme.
  8. Pridáme opražené mäso a sójovú omáčku podľa chuti.
  9. V tomto bode mali byť na fotke pridané rezance, keďže mi však milou náhodou odišli baterky na foťáku, už mám len fotku hotového jedla. Rezance treba spolu so všetkým popražiť aspoň dve minúty. Ja som na konci ešte rozbila do Woku dve vajíčka a všetko miešala, kým sa nezrazili. Podľa chuti ešte možno pridať sójovku. My sme sa oblizovali a sporiadali všetko, bola to jedným slovom bašta! :-) Dobrú chuť!