Moja kuracia mňamka
Autor receptu: hrky
Kuracia mňamka preto, lebo máme radi kuracie mäsko a toto je naozaj rýchle na prípravu, iba ho treba vopred trocha naložiť. Stačí tak 2 hodinky, ak ste veľmi nedočkaví, inak v pohode aj cez noc.
4 porcie |
15 minút príprava |
25 minút na 180 °C |
Postup
- Ako prvé si umyjeme a osušíme kuracie horné nožky a naložíme do marinády, ktorá pozostáva z medu, oleja, cesnaku, korenia a sójovej omáčky
- Necháme namarinovať minimálne 2 hodiny pred pečením, no najlepšie cca 1 deň vopred
- Uložíme mäsko na pečiaci papier, podlejeme asi 1 dcl vody a necháme piecť.
Najskôr kožou dolu, a otočíme potom kožou hore, aby chytila peknú kôrku.