Moja kuracia mňamka

Autor receptu: hrky

Kuracia mňamka preto, lebo máme radi kuracie mäsko a toto je naozaj rýchle na prípravu, iba ho treba vopred trocha naložiť. Stačí tak 2 hodinky, ak ste veľmi nedočkaví, inak v pohode aj cez noc.

4
porcie
15 minút
príprava
25 minút
na 180 °C

Postup

  1. Ako prvé si umyjeme a osušíme kuracie horné nožky a naložíme do marinády, ktorá pozostáva z medu, oleja, cesnaku, korenia a sójovej omáčky
  2. Necháme namarinovať minimálne 2 hodiny pred pečením, no najlepšie cca 1 deň vopred
  3. Uložíme mäsko na pečiaci papier, podlejeme asi 1 dcl vody a necháme piecť. Najskôr kožou dolu, a otočíme potom kožou hore, aby chytila peknú kôrku.