Moja bruschetta

amalocka - bez fotkyamalocka, 10. mája 2010
Moja bruschetta
Foto: amalocka

Bruschetta alebo chlebík/bageta s rajčinkami je jednoduchá na prípravu a skvelá ako snack na večeru alebo na raňajky. Každý má svoj obľúbený recept, toto Zobraziť celý popisBruschetta alebo chlebík/bageta s rajčinkami je jednoduchá na prípravu a skvelá ako snack na večeru alebo na raňajky. Každý má svoj obľúbený recept, toto je ten môj. Dobrú chuť :-)

4
porcie
10 minút
príprava
10 minút
na 180 °C

Suroviny

4 ks
4 strúčiky
250 g
8 plátkov




Postup

  1. 1

    Rozohrejeme si trúbu na 180 stupňov (môžete použiť aj režim "gril"). Bagetky (ja používam celozrnné, ale použite kľudne také, aké chutia vám alebo aj chlebík, či zemličky) prekrojíme napoly a natrieme maslom/margarínom, v ktorom sme roztlačili cesnak. Posypeme nasekanou čerstvou alebo sušenou bazalkou. Dáme zapiecť do trúby, až kým nie sú bagetky upečené a na krajoch zlaté.

  2. 2

    Zatiaľ si umyjeme a rozpolíme, príp. rozštvrtíme cherry paradajky, v miske ich zmiešame s balzamikovým octom, medom a olivovým olejom (dávkujeme podľa chuti, kto má rád viac sladké, dá viac medu, kto kyselkavé viac balzamica). Ak je pre vás balzamikový ocot príliš aromatický, môžete nahradiť aj šťavou z citróna.

  3. 3

    Pripravenú paradajkovú zmes navrstvíme na predpečené bagetky, prikryjeme plátkami syra a dáme zapiecť, kým sa syr neroztopí. Hotovo.

Diskusia k receptu

marlen
mne by stačilo už aj bez zapekania so syrom,aj bez syra... lebo tá zeleninka je výborná.... v tých drahých reštikách aj menej bohatú zmes zeleninky dávajú na plátok mozarelly - tiež výbornéééé. vďaka za nápad s teplým chlebom...
bozulka
Ja robievam tak,že opečiem bagetku alebo pokrájaný sendvič a na to naložím taký šalátik -rajčinky na kostičky,osolím pridám čierne korenie bazalku,olivový olej a na vrch postrúham parmazán.
Toto je zase niečo iné,môžem vyskúšať.Určite bude chutiť.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia