Moja (bez hanby) výborná čína s ryžovými rezancami (fotorecept)

Autor receptu: vrbovcjanka

Toto jedlo som pripravovala už viac krát, a vždy nám veľmi chutila, tak prišiel čas, aby som sa s Vami o tento recept podelila :-)

6
porcií
30 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Pripravíme si všetky suroviny, lebo ich potom budeme rad radom dávať do woku. Taktiež si nakrájame šampióny.
  2. Mäsko si očistíme a nakrájame na menšie kúsky, ja som sa snažila na pásiky. Dala som ho do misky, mierne posolila a poliala sójovou omáčkou, nech sa v nej marinuje, než si prichystáme všetko ostatné.
  3. Očistenú mrkvu a petržlen nakrájame na rezance. Samozrejme nemusíte, je to riadna papračka, ale vyzerá to tak lepšie :-)
  4. Fazuľové lusky som mala mrazené, cesnak a kúsok zázvoru som nakrájala na tenké pásiky, cibuľu nahrubo. Chilli papričku som dala 1, maličkú, najemno nakrájanú. Bambusové výhonky som len zcedila. Zabudla som ich dať na prvú fotku, takže tu sú :-)
  5. Rozohrejeme si vo woku ryžový olej, pridáme cibuľku a chilli papričku, trochu osmahneme, pridáme mäsko, tiež krátko osmahneme. Ďalej mrkvu, petržlen, zázvor a ostatné suroviny. Zalievame sójovou omáčkou, v hrnčeku si s vodou premiešame jednu polievkovú lyžicu solamilu, ktorý taktiež prilejeme do woku. Šťava by mala držať na zelenine a mäsku. Sójovou omáčkou som nešetrila, no pozor je slaná, tak aby ste to neprepískli :-) Tesne pred vypnutím som pridala trochu naklíčených semienok alfalfy, no možte skúsiť pridať fazuľku mungo, adzuki... len premiešame a vypneme.
  6. Ako prílohu som podávala ryžové rezance pripravené podľa návodu na obale. Konkrétne takéto:
  7. Dobrú chuť prajem!