Môj šalát s kuracím mäsom

Autor receptu: mahtiel

Tento šalát som pripravila podľa toho čo sa doma našlo. Mala som chuť si dať na obed niečo zdravé a zároveň chutné a niečo z čoho sa nedá veľmi prejesť :P Tento šalát je vhodný ako hlavné jedlo ale môžte ho podávať aj ako predjedlo namiesto polievky, je však s kuracím mäsom a preto ho skôr odporúčam ako hlavné jedlo. Prajem Dobrú chuť!

15-20 minút
príprava

Postup

  1. Poriadne si umyjeme hlávkový šalát ( najlepšie ten domáci zo záhrady :) a natrháme alebo nakrájame na menšie dlhé pásiky. Ten potom vhodíme do velkej napríklad sklenenej alebo plastovej misy.
  2. Potom nakrájame paradajky na menšie kocky a vhodíme do misky zo šalátom.
  3. Kuracie mäso nakrájané na kocky a slaninu opečieme podľa chudi a pridáme do šalátu. Je to na vás koľko si ho spravíte je to podľa vašej chuti ja osobne mám rada viac mäsa v šaláte, pretože sa potom lepšie najem :P
  4. Nakrájame náš obľúbený syr opáť na malé kocky a tie potom, alebo predtým ako syr nakrájame ochutíme morskou soľou (tá je totiž zdravšia) a tiež mletou červenou paprikou. Pridáme do misy.
  5. Zoberieme zelené olivy ktoré nakrájame na drobné kúsky no predtým dobre umyjeme! :) A môžme aj precediť cez sitko majú tak lepšiu chuť. :) A nakoniec pridáme trošku olivového oleja a dosolíme podľa chuti (ale nemusíme). Šalát už len dáme na chvíľku do chladničky ale nemusíme ak chceme mať mäsko teplé, a pred podávaním dobre premiešame. Môžme podávať na taniere s opečenou bagetou ktorá je dobrá napríklad aj s nejakou príchuťou (bylinkovo-cesnakovou také dostanete kúpiť aj mrazené. Alebo môžme zjesť rovno s misy ak je šalát len pre nás a už sa ho nevieme dočkať :P
  6. Dúfam že sa vám môj recept páčil. Ospravedlňujem sa za trochu rozmazanú fotku no druhú som už spraviť nestihla kedže sa šalát veľmi rýchlo zjedol :)