Môj quiche so slaninkou a karamelizovanou cibuľkou

Autor receptu: beata123

Niečo slané na zahrytnutie :)

30 minút
príprava
45 minút
na 190-200 °C

Postup

  1. Ako prvé si pripravíme lístkové cesto (ja som si kúpila už hotové rozvaľkané). Vezmeme si okrúhlu formu na koláč s takými nižšími okrajmi a natiahneme na ňu cesto. Natiahneme až na okraje a s ostatnými kúskami, čo ostanú, zakryjeme prípadné diery, čo nám mohli vzniknúť :) Následne formu s cestom popicháme vidličkou a prikryjeme papierom na pečenie a zaťažíme niečím, napr. fazuľkami alebo hrachom alebo niečím podobným. Vložíme do vopred predhriatej rúry (200 °C) na cca 15 min (po cca 12 min cesto odkryjeme).
  2. Medzitým si pripravíme nápň. Zmiešame sladkú smotanu, mlieko, vajíčko a nastrúhaný syr. Osolíme a okoreníme. Pripravíme si ďalšie ingrediencie do náplne. Tie sa môžu podľa chuti meniť, ja som zvolila karamelizovanú cibuľku a slaninku.
  3. Dáme si na panvičku trochu oleja a hodíme tam cibuľku nakrájanú na polkolieska. Chvíľu osmahneme a zasypeme cukrom, aby nám skaramelizovala. Keď trochu zhnedne, pridáme ešte balsamico ocot a počkáme, kým sa vyparí. Vtedy je cibuľka hotová. Kto má rád môže si krátko na panvičke popražiť aj slaninku.
  4. Smotanovú náplň vlejeme do cesta a rovnomerne pridáme cibuľku so slaninkou. Kto chce, môže si pridať ešte aj trochu syru na vrch. Koláčik dáme piecť na 190 °C približne polhodinku. Dobrú chuť!