Môj koláčik z kyslého mlieka

Autor receptu: mracik9

Tento koláčik tu bol určite už veľa krát,ale ja som ho pridala kvôli čokoládke na vrchu,je to veľmi vďačná rýchlovka.

30
porcií
60 minút
príprava
40 minút
na 180 °C

Postup

  1. Tento koláč pečiem rada,lebo je na prípravu jednoduchý,všetky ingrediencie dám do jednej väčšej nádoby a premiešame,vylejeme na plech ktorý nemusíme vôbec mastiť.Pečieme pri teplote 180 st C 40 minút.Na ešte horúci koláč natrieme ľubovoľný lekvár,ja dávam skôr pikantnejší,teraz je tam slivkový a jahodový zmiešaný dokopy.Teraz si pripravíme polevu,vo vodnom kúpeli si rozpustíme čokoládu a ešte do teplej pridávame postupne kyslú smotanu,vymiešame na hladkú hmotu,ktorú natrieme na vychladený koláč.Zúbkovanou stierkou si urobíme vlnky.Nemusíme čakať dlho ako pri klasickej čokoláde,po chvíli môžeme krájať a papať.Dúfam že som vás inšpirovala,prajem dobú chuť.