Domáci kečup

Môj domáci kečup (fotorecept)

Autor receptu: svetlusb

Domácich kečupov je na internete kopa, ale tento som si prispôsobila podľa chuti. Moji chlapci ho milujú a v januári už nemáme žiaden kečup ❤️

Postup

  1. Kečup robievam v 7 l hrnci, takže do 7 l hrnca dáme umyté napolené rajčiny tak do trištvrte hrnca. Môžme trochu roztlačiť a dáme pomaly variť nech púšťajú šťavu.
  2. Pridané očistenú a na štvrtiny nakrájanú cibuľu, jablká, zeler (na takéto množstvo dávam tak štvrť celého zeleru), červenú papriku.
  3. Do sáčku na sypaný čaj som dala bobkový list, nové korenie celé, čierne korenie celé a klinčeky. Všetko podľa chuti. Pridáme do kečupu a varíme az do rozvarenia.
  4. Keď je všetko rozvarené, celú masu rozmixujem ponorným mixérom a následne prepasírujem poriadne cez sitko, aby sa do kečupu nedostali zrnká a šupky. Následne zasa privedieme do varu a pridáme cukor. Cukru som tentokrát dala až kilo, kvôli tomu že tento rok boli rajčiny kyslé. Ak by bolo niekomu veľa alebo málo samozrejme si prispôsobí.
  5. Veríme na miernom ohni kým viac zhustne. Tento kečup je samozrejme redší, keďže nepoužívam žiadne prísady na zahusťovanie a konzervovanie.
  6. Do pripravených pohárov nalievame horúci kečup až úplne po vrch, silno zatiahneme viečko a hneď pohár otočíme vekom dolu. Takto pripravené poháre zakryjem hrubou dekou a nechám tak do druhého dňa.
  7. Nikdy sa mi ešte nestalo, že by sa mi niečo pokazilo, robím takto aj džemy. Dobrú chuť!!