Domáci kečup
Môj domáci kečup (fotorecept)
Autor receptu: svetlusb
Domácich kečupov je na internete
kopa, ale tento som si prispôsobila
podľa chuti. Moji chlapci ho milujú
a v januári už nemáme žiaden
kečup ❤️
Postup
- Kečup robievam v 7 l hrnci, takže do 7 l hrnca dáme umyté napolené rajčiny tak do trištvrte hrnca. Môžme trochu roztlačiť a dáme pomaly variť nech púšťajú šťavu.
- Pridané očistenú a na štvrtiny nakrájanú cibuľu, jablká, zeler (na takéto množstvo dávam tak štvrť celého zeleru), červenú papriku.
- Do sáčku na sypaný čaj som dala bobkový list, nové korenie celé, čierne korenie celé a klinčeky. Všetko podľa chuti. Pridáme do kečupu a varíme az do rozvarenia.
- Keď je všetko rozvarené, celú masu rozmixujem ponorným mixérom a následne prepasírujem poriadne cez sitko, aby sa do kečupu nedostali zrnká a šupky. Následne zasa privedieme do varu a pridáme cukor. Cukru som tentokrát dala až kilo, kvôli tomu že tento rok boli rajčiny kyslé. Ak by bolo niekomu veľa alebo málo samozrejme si prispôsobí.
- Veríme na miernom ohni kým viac zhustne. Tento kečup je samozrejme redší, keďže nepoužívam žiadne prísady na zahusťovanie a konzervovanie.
- Do pripravených pohárov nalievame horúci kečup až úplne po vrch, silno zatiahneme viečko a hneď pohár otočíme vekom dolu. Takto pripravené poháre zakryjem hrubou dekou a nechám tak do druhého dňa.
- Nikdy sa mi ešte nestalo, že by sa mi niečo pokazilo, robím takto aj džemy. Dobrú chuť!!