Dusené srnčie mäso
Dusené srnčie mäso

Močing v pomalom hrnci fotorecept

kimlo - fotkakimlo, 4. marca 2019
Močing v pomalom hrnci (fotorecept)
Foto: kimlo

Niečo pre terajších a budúcich majiteľov pomalého hrnca. Inšpiráciou na tento recept mi bol hovädzí močing od @Radox1, chcel som ho vyskúšať v pomalom Zobraziť celý popisNiečo pre terajších a budúcich majiteľov pomalého hrnca. Inšpiráciou na tento recept mi bol hovädzí močing od @Radox1, chcel som ho vyskúšať v pomalom hrnci.

4-5
porcie
30 minút
príprava
360 minút
tepelná úprava

Suroviny

1 kg
50 g
250 g čerstvé
2 ks
5 strúčikov
2 PL
200 ml
podľa chuti
1/2 KL
5 ks
3 PL




Postup

  1. 1

    Namiesto hovädzieho som použl divinu, srnčie, Aby držalo vcelku a potom sa lepšie krájalo, tak som ho zviazal špagátom. A keďže sa jedná o divinu, použil som červené víno.

    Močing v pomalom hrnci (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Mäso osolíme a na rozpálenom oleji opečieme zo všetkých strán, aby sa zatiahlo a odložíme do tepla, najlepšie do už sa zohrievajúceho pomalého hrnca.

    Močing v pomalom hrnci (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Vo výpeku orestujeme nakrájanú údenú slaninu, cibuľu, celé strúčiky cesnaku, nové korenie a mletú rascu.

    Močing v pomalom hrnci (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Pridáme 2 PL pretlaku a tiež orestujeme, aby stratil kyslosť.

    Močing v pomalom hrnci (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Pridáme 2 dl červeného vína a krátko povaríme. Vznikne nám voňavá hustá omáčka...

    Močing v pomalom hrnci (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    ... do ktorej dáme čerstvé šampiňóny.

    Močing v pomalom hrnci (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Omáčku pridáme do hrnca k mäsu, podlejeme horúcou vodou alebo vývarom, prikryjeme a necháme dusiť 6 hodín na úrovni LOW.

    Močing v pomalom hrnci (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Na záver mäso vyberieme a vychladnuté opatrne nakrájame na plátky, je mäkké a šťavnaté. Ak je šťava riedka, precedíme ju a zredukujeme. Ako prílohu som zvolil zemiakovo-zelerovú kašu z pôvodného receptu, výborne sa k tomu hodí, ale viem si to predstaviť aj s ryžou alebo knedľou.

    Močing v pomalom hrnci (fotorecept) - obrázok 8

Diskusia k receptu

haji
Krásná práce, moc pěkný recept, suroviny, postup i fota! Jsi šikovný! S chutí bych dala testovací vzoreček.
kvakac
Si kanón. To je paráda - schválne som čakal čí to urobíš a ako to dopadne, keď si sa pýtal na detaily @Radox1 na recept. Vidím že to dopadlo na jednotku, priamo cítim tú vôňu a chuť z monitoru. V stredu robím z muflóna podľa teba, len ja použijem dubáky. Už aby bola streda júj.
frezia
Zase vyborny recept. Na svojom blogu by si mohol spravit kolonku "Pomaly hrniec" a pridat tam vsetky tvoje recepty pre pomaly hrniec. Mna velmi zaujima ten cas, ako dlho co robis.
afataga
Ja sice divinu nejem, akosi sa mi neda, ked mi pobehuje za plotom, ale z hovadziny si to viem zivo predstavit. Tie sampiky by som ponahanala na masle najskor. Taketo jedla v pohode zvladam v rure, to len pozn. pre tych, ktori nemaju PH.
mimy
To by bolo fakt super, keby ste sem dali tú kolonku recepty pre pomalý hrniec ako navrhuje pani Frezia, mne priniesol syn pomalý hrniec z Anglicka a ešte som sa neodhodlala v ňom variť, inšpirovali ste ma, tento recept ako prvý vyskúšam. U mäsiara mali močing hovädzí, pripravím ho podľa tohto receptu, vďaka zaň.

kimlo
@Kvakac (4.3.2019 15:57)
Vrele doporučujem, divina je na to ako stvorená. A ak spravíš k tomu aj to zemiakovo-zelerové pyré, zamiluješ si aj túto prílohu. Držím palce. :-)
1x kvakac
kimlo
@Frezia68 (4.3.2019 14:55)
Ja som močing takto robil vlastne prvý krát, vždy som myslel že je určený len na guláš... no človek sa časom učí, aj vďaka vareche...
kimlo
@Frezia (4.3.2019 16:10)
Bohužiaľ nemám žiadny blog o varení... kedysi som si spravil svoju stránku s receptami ale odkedy som registrovaný na vareche tak už sa o ňu nestarám a nepridávam tam žiadne nové recepty. Ale kategóriu Pomalý hrniec mám tu vo svojej KK, už tam mám nejaké osvedčené recepty... bolo by dobre keby redakcia vytvorila túto kategóriu aj tu na vareche, pri zaraďovaní receptu podľa typu úpravy som to tam nenašiel.
kimlo
@2010 (4.3.2019 17:40)
Kdeže, žiadny profík, len beriem inšpiráciu od iných. Verím že svoj PH určite niekde nájdeš... :-)
kimlo
@Mimy (5.3.2019 07:05)
Až v ňom skúsiš niečo pripraviť, určite si ho obľúbiš tak ako ja... veľká výhoda je že sa netreba o nič starať, žiadne prikúkanie, podlievanie, či kontrola teploty, najlepšie nechať ho ísť cez noc, ráno ťa zobudí pekná vôňa a máš navarené.
kukulienka71
Je dobre, že sa inšpiruješ, a pridáš aj kúsok svojho nápadu, tým sa tvoria nové recepty. V podstate sa mi všetko páči, nie je tu čo pokaziť, takže určite odporúčam aj začínajúcim gazdinkám, gazdom, rodina si pochutí. Verím, že sa kategória "pomalý hrniec" vytvorí a budeš ju napĺňať rýchlym tempom:-) Pekný deň na Vareche!
paploska
čosi som zanedbala :-) nepoznám pomalý hrniec, ale už sa dostávam do normálnych koľají a doženiem zameškané. a určite to vyskúšam aj s divinou, len v normálnom hrnci :-) pekný recept.
1x kimlo
kvakac
Tak som to urobil z muflóna je to niečo unikátne. Miesto šampiónov som použil dubáky. A do opekania mäsa som nakrájal dve očistené hrušky, ostatné podla teba. Do zemiakov som pridal brusnice. To mi svokor poradil aj s hruškami. Ten ma divinu v malíčku. Napokon pozri tu je obrázok. Perfektne si to vymyslel.


kvakac
A ak by niekoho zaujímalo, kde zoženie divinu, tak tu je z obal kto to predáva.


2x haji a pilcik
kimlo
@Kvakac (9.3.2019 10:57)
Úžasne to vyzerá, ja idem dnes robiť segedín zo srnčej lopatky, tiež na pomalo... máš u mňa palec hore :-)
2x haji a kvakac
haji
@Kvakac (9.3.2019 10:57)
Aj u mňa palec hore! Muflona jsem nikdy neměla, tak tiše závidím. Já dnes dělala mamince rezně, kurací, bravčové a kurací pečinky. K tomu udělaný už včera br. salát, oboje zrazu nedávám. I u nás bude zítra max spokojenost. Bo maminka je rezňová. Přeji krásný den tebe, celej rodině a pozdravení pre svokra!
mraveci
Tak toto môžem a často. Súper. No už aj viem kde zoženiem divinu.
pilcik
Tomuto hovorím súper žrádlo, si kapacita máš podobné chute ako ja. Len tak ďalej, takéto recepty mám rád.
bystro
Tak toto je tiež riadna špica. Už to mám uložené, toto si veru spravím.