Mlíkajda

Autor receptu: gordonko

... jedna z mojich najoblúbenejších polievok ,ktorú nám varievala mama .... vždy sme vyjedli mlieko a v tanieri nám ostalo strúhanie ,to sme si potom posolili a ,,zbaštili,,

6-8
porcií
20 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Postup

  1. ..prichystané suroviny
  2. ... dáme si variť mlieko s trochou vody a asi 3 - 4 dcl no a osolíme podla chuti
  3. ..kým sa nám zohreje mlieko tak z hrubej múky, vajcia a soli si urobíme cesto na strúhanie
  4. ...hotové cesto necháme trochu odpočinúť
  5. potom si cesto nastrúhame a čakáme kým nám bude mlieko vrieť
  6. ked vrie pridáme strúhanie ..opatrne nestláčať ho aby sa nám nepolepilo
  7. no a do hotovej polievky pridáme za ližicu masla ,pri podávaní posypeme troškou posekanej pažitky. DOBRÚ CHUŤ