Mlíkajda
Autor receptu: gordonko
... jedna z mojich najoblúbenejších polievok ,ktorú nám varievala mama .... vždy sme vyjedli mlieko a v tanieri nám ostalo strúhanie ,to sme si potom posolili a ,,zbaštili,,
6-8 porcií |
20 minút príprava |
30 minút tepelná úprava |
Postup
- ..prichystané suroviny
- ... dáme si variť mlieko s trochou vody a asi 3 - 4 dcl no a osolíme podla chuti
- ..kým sa nám zohreje mlieko tak z hrubej múky, vajcia a soli si urobíme cesto na strúhanie
- ...hotové cesto necháme trochu odpočinúť
- potom si cesto nastrúhame a čakáme kým nám bude mlieko vrieť
- ked vrie pridáme strúhanie ..opatrne nestláčať ho aby sa nám nepolepilo
- no a do hotovej polievky pridáme za ližicu masla ,pri podávaní posypeme troškou posekanej pažitky.
DOBRÚ CHUŤ