Cheesecake

Mliečny oreo cheesecake

Autor receptu: potravinarskavyrobaliana

12
porcií

Postup

  1. Sušienkový korpus: Pomelieme alebo podrvíme sušienky a zmiešame ich s maslom a mliekom. Natlačíme na dno tortovej formy vystlanej papierom na pečenie a uložíme do chladničky.
  2. Želatínu necháme napučať v 100 ml mlieka cca 10 minút. Šľahačkové potešenie vyšľaháme v mlieku. Pridáme sušené mlieko, tvaroh a práškový cukor.
  3. Už napučanú želatínu rozpustíme v mikrovlnnej rúre po dobu 30 sekúnd alebo nad parou. Ihneď zašľaháme šľahačom do plnky. Nakoniec pridáme podrvené kakaové sušienky.
  4. Takto pripravenú plnku nalejeme na stuhnutú sušienkovú hmotu. Povrch uhladíme a dáme opäť do chladničky.
  5. Po pol hodine nalejeme tmavú polevu a miestami bielu (polevy pripravíme roztopením čokolády so smotanou). Necháme v chladničke stuhnúť najlepšie do nasledujúceho dňa. Ozdobíme šľahačkou a kúskami extra tmavých sušienok.
  6. Extra tmavé sušienky pripravíme s extra tmavým kakaom Liana. Bezlepkovú verziu cheesecake pripravíme s bezlepkovými sušienkami podľa nášho receptu na stránke www.lianasro.sk