Orechové rožky
Mliečne rožky s orechovo-jablkovou plnkou (fotorecept)
Autor receptu: olinecka
Výborná pochúťka na raňajky, olovrant či večeru, ale aj na
desiatu deťom do školy. Dnes pre moje vnúčatá, ktoré sa potešia.
36 ks porcií |
50 minút príprava |
20-25 minút na 180 °C |
Postup
- Do väčšej misy dáme vlažné mlieko, cukor, vajíčko, žĺtok, sušené droždie a premiešame. Následne pridáme soľ, ocot, tvaroh, rozpustené maslo.
- Po malých častiach vmiesime preosiatu múku, ja som potrebovala 700 g. Cesto posypeme múkou, zakryjeme čistou utierkou a necháme na teplom mieste nakysnúť.
- Vykysnuté cesto preložíme na pomúčenú pracovnú dosku. Pripravíme orechovo-jablkovú plnku - mleté orechy množstvo podľa seba aj práškový cukor, detskú výživu jablkovú (moja je domáca) a Nutellu spolu premiešame. Plnka nesmie byť riedka.
- Vykysnuté cesto preložíme na pomúčenú pracovnú dosku a rozdelíme na 6 rovnaké bochníkov.
- Každý bochník rozvaľkáme do kruhu, prekrojíme na šesť trojuholníky. Na širšiu stranu dáme plnku a zrolujeme.
- Plech vyložíme papierom na pečenie, poukladáme pripravené rožky.
- Necháme na plechu trocha nakysnúť, potrieme žĺtkom rozšľahaným s 1PL mlieka. Rúru predhrejeme na 180 stupňov a pečieme 25 minút do zlatista.
- Po upečení vychladnuté rožky posypeme práškovým cukrom, dobrú chuť.
- A nakoniec radosti z mojej záhradky.