Orechové rožky

Mliečne rožky s orechovo-jablkovou plnkou (fotorecept)

Autor receptu: olinecka

Výborná pochúťka na raňajky, olovrant či večeru, ale aj na desiatu deťom do školy. Dnes pre moje vnúčatá, ktoré sa potešia.

36 ks
porcií
50 minút
príprava
20-25 minút
na 180  °C

Suroviny

Postup

  1. Do väčšej misy dáme vlažné mlieko, cukor, vajíčko, žĺtok, sušené droždie a premiešame. Následne pridáme soľ, ocot, tvaroh, rozpustené maslo.
  2. Po malých častiach vmiesime preosiatu múku, ja som potrebovala 700 g. Cesto posypeme múkou, zakryjeme čistou utierkou a necháme na teplom mieste nakysnúť.
  3. Vykysnuté cesto preložíme na pomúčenú pracovnú dosku. Pripravíme orechovo-jablkovú plnku - mleté orechy množstvo podľa seba aj práškový cukor, detskú výživu jablkovú (moja je domáca) a Nutellu spolu premiešame. Plnka nesmie byť riedka.
  4. Vykysnuté cesto preložíme na pomúčenú pracovnú dosku a rozdelíme na 6 rovnaké bochníkov.
  5. Každý bochník rozvaľkáme do kruhu, prekrojíme na šesť trojuholníky. Na širšiu stranu dáme plnku a zrolujeme.
  6. Plech vyložíme papierom na pečenie, poukladáme pripravené rožky.
  7. Necháme na plechu trocha nakysnúť, potrieme žĺtkom rozšľahaným s 1PL mlieka. Rúru predhrejeme na 180 stupňov a pečieme 25 minút do zlatista.
  8. Po upečení vychladnuté rožky posypeme práškovým cukrom, dobrú chuť.
  9. A nakoniec radosti z mojej záhradky.