Mliečne briošky s anízom (Bollos de leche con anís) fotorecept

kucharka - fotkakucharka, 7. mája 2021
Mliečne briošky s anízom (Bollos de leche con anís) (fotorecept)
Foto: kucharka

Sladké s vôňou anízu. Na spríjemnenie raňajok alebo olovrantu. Najlepšie je, keď sa po kúsku trhajú a namáčajú do kávy alebo čaju :-))

10-12
porcií
20 minút
príprava
20 minút
na 180 °C

Suroviny

250 g
6 g (alebo 12 g čerstvého)
175 ml
80 g
35 g zmäknuté
15 g
1 ks
z 1/2 citróna
1 KL
10-15 ks (zrnká)
štipka
Na potretie:
1 ks




Postup

  1. 1

    Vymiešame 100 g múky s vlažným mliekom, štipkou soli a droždím. Necháme napučať a odpočívať 1 hodinu.

    Mliečne briošky s anízom (Bollos de leche con anís) (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    V mažiari podrvíme aníz.

    Mliečne briošky s anízom (Bollos de leche con anís) (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Do oddýchutého cesta primiešame cukor, škoricu, maslo, masť, 1 vajce, zvyšok múky, nastrúhanú citrónovú kôru a aníz. Poriadne vymiešame na vláčne cesto.

    Mliečne briošky s anízom (Bollos de leche con anís) (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Z masy odoberáme asi 50 g guľky a formujeme “lodičky”. Z tejto dávky vyjde 10-12 briošiek. Ukladáme na plech vystlaný papierom na pečenie, prikryjeme a necháme kysnúť 1-1,5 hodiny.

    Mliečne briošky s anízom (Bollos de leche con anís) (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Druhým vajcom potrieme briošky a vložíme do vopred vyhriatej rúry. Pečieme na 180 °C asi 15-20 min.

    Mliečne briošky s anízom (Bollos de leche con anís) (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Dobrú chuť.

    Mliečne briošky s anízom (Bollos de leche con anís) (fotorecept) - obrázok 6

Diskusia k receptu

haji
Moc pěkný receptík, s anýzom a skořicí musí mít zajímavou chuť. Jejda, já bych si trhala a namáčela... Krásná práce! Díky za příjemné sdílení, briošky jako malované!
cesminaz
Aníz je do kysnutého výborný, aj ked ho dáš do plnky :-) Chcem sa spýtať, že to ti vyšlo tolko briošiek z 250g múky? Asi boli minibriošky :-)
1x haji
kucharka
@cesminaz (10.5.2021 12:26)
Neviem, či mini briošky :-)) ale veľké teda neboli. Na fotke, kde sú upečené ich vidieť na veľkom plechu a na stole sú naložené na malom tanieri ( aby si to vedela porovnať ).
My máme aníz radi, používam ho dosť často aj do varenia aj do pečenia.
Maj sa pekne @cesminaz .

1x haji




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia