Šampiňónová polievka

Mliečna šampiňónová polievka (fotorecept)

Autor receptu: olinecka

Ponúkam recept na výbornú jednoduchú polievku, ktorá zasýti a je pripravená do tridsiatich minút.

4
porcie
10 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Suroviny na polievku. Zemiaky očistíme, nakrájame na kocky, dáme do hrnca a zalejeme vodou. Pridáme trocha soli, 3-4 bobkové listy a varíme do zmäknutia. Šampiňóny očistíme a pokrájame na plátky. Rozpustíme 2 PL masla, pridáme pokrájané šampiňóny a orestujeme na masle 3-4 minúty do zmäknutia.
  2. Šampiňóny pridáme ku uvareným zemiakom necháme prejsť varom. Z 1,5 PL masla a 1 PL hladkej múky urobíme svetlú zápražku, do ktorej pridáme mletú sladkú červenú papriku, hneď stiahneme z plameňa a zalejeme teplou vodou, premiešame a zápražku pridáme do polievky. Polievku dochutíme soľou podľa seba, trocha povaríme, zalejeme smotanou, necháme prejsť varom a ochutíme octom podľa chuti.
  3. Finálna verzia polievky a buchty na pare k tomu.