Šampiňónová polievka
Mliečna šampiňónová polievka (fotorecept)
Autor receptu: olinecka
Ponúkam recept na výbornú jednoduchú polievku, ktorá zasýti a je pripravená do tridsiatich minút.
4 porcie |
10 minút príprava |
20 minút tepelná úprava |
Postup
- Suroviny na polievku. Zemiaky očistíme, nakrájame na kocky, dáme do hrnca a zalejeme vodou. Pridáme trocha soli, 3-4 bobkové listy a varíme do zmäknutia. Šampiňóny očistíme a pokrájame na plátky. Rozpustíme 2 PL masla, pridáme pokrájané šampiňóny a orestujeme na masle 3-4 minúty do zmäknutia.
- Šampiňóny pridáme ku uvareným zemiakom necháme prejsť varom. Z 1,5 PL masla a 1 PL hladkej múky urobíme svetlú zápražku, do ktorej pridáme mletú sladkú červenú papriku, hneď stiahneme z plameňa a zalejeme teplou vodou, premiešame a zápražku pridáme do polievky. Polievku dochutíme soľou podľa seba, trocha povaríme, zalejeme smotanou, necháme prejsť varom a ochutíme octom podľa chuti.
- Finálna verzia polievky a buchty na pare k tomu.