Mliečna cícerová polievka

Autor receptu: perinbabba

Mamina mi kúpila cícer. Tak poďho vymýslať čo sním...

Postup

  1. Cícer by sa mal na 24hod. vopred namočiť....Som lenivá a mám tlakový hrniec, preto mu muselo stačiť cca 30 min. Vodu z odmočeného cíceru som vyliala. Dala som ho do tlakáča, pridala soľ, bobkový list a vodu. V tlakovom hrnci si veselo mäkol 30 min.
  2. Pridala som zemiaky a ďalších 10 min. dusila do mäkka. Keď bolo všetko mäkké, pridala som mlieko a s pučidlom na zemiaky (ok ok ... ale ja fakt neviem iný názov na tento nástroj) som popučila zopár cícerov so zemiakmi (nie všetko, len kvôli zhusteniu .. múku som na tento účel totiž prestala používať)
  3. Chvíľu pred dovarením si do pohára dám trochu z polievky. Za stáleho miešania do nej vlejem ocot (nielen za stáleho miešania ale hlavne dúfania, že sa nezrazí) ak sa mi masa nezrazí, vylejem ju do polievky a samozrejme miešam ďalej. ... jeden zo spôsobov ako využiť cícer :-))) ... dobrú chuť ....