Mäsové guľky
Mleté mäso zapečené s paradajkami, cuketou a so syrom (fotorecept)
Autor receptu: zlatulik3
Sezóna v záhrade ešte nekonči. Takže stále mám kopu paradajok, papriky a aj cukety. Čo z toho? Všetko dokopy a vznikne z toho úžasné jedlo.
5 porcií |
30 minút príprava |
60 minút na 200 °C |
Postup
- Väčšie paradajky, cesnak a bazalku dáme do mixéra a všetko rozmixujeme. Papriku nakrájame na pásiky a pomiešame s paradajkovou šťavou. Tiež cuketu ošúpeme, nastrúhame a pridáme k šťave. Cuketu treba odštaviť, ja som to neurobila a mala som viacej vodové.
- Mleté mäso vymiešame so strúhankou, soľou a korením, pridáme strúhany tvrdý syr.
- Zeleninovú zmes vylejeme do pekáča a pridáme mäsové guľky.
- Dáme piecť na 200 °C asi na 30 minút, potom vyberieme a naukladáme na mäso mozzarellu a kyslú smotanu vyšľahanú s vajíčkom. A dáme zapiecť ešte na 30 minút. Podávame so zemiakmi, hranolkami alebo niečim iným...