Mäsové guľky

Mleté mäso zapečené s paradajkami, cuketou a so syrom (fotorecept)

Autor receptu: zlatulik3

Sezóna v záhrade ešte nekonči. Takže stále mám kopu paradajok, papriky a aj cukety. Čo z toho? Všetko dokopy a vznikne z toho úžasné jedlo.

5
porcií
30 minút
príprava
60 minút
na 200 °C

Suroviny

Postup

  1. Väčšie paradajky, cesnak a bazalku dáme do mixéra a všetko rozmixujeme. Papriku nakrájame na pásiky a pomiešame s paradajkovou šťavou. Tiež cuketu ošúpeme, nastrúhame a pridáme k šťave. Cuketu treba odštaviť, ja som to neurobila a mala som viacej vodové.
  2. Mleté mäso vymiešame so strúhankou, soľou a korením, pridáme strúhany tvrdý syr.
  3. Zeleninovú zmes vylejeme do pekáča a pridáme mäsové guľky.
  4. Dáme piecť na 200 °C asi na 30 minút, potom vyberieme a naukladáme na mäso mozzarellu a kyslú smotanu vyšľahanú s vajíčkom. A dáme zapiecť ešte na 30 minút. Podávame so zemiakmi, hranolkami alebo niečim iným...