Mleté mäso s kyslou kapustou a zemiaky (fotorecept)

Autor receptu: patroveckypitrs

Ide predlžený víkend, tak sme naplánovali toto jedlo máme ho radi. Bude pokoj sobotu- nedeľu a môžme behať po horách. No máš ho vidieť zrovna na obed prišla návšteva. Ideme z hríbov tak sme sa zastavili u vás hovoria. Vôňa po celom byte zrovna som dovaril. Čo to tu tak vonia. Tak som naložil aj im, nakoniec bola ešte dupla a hrniec prázdny. Chutilo im bol som rád. No a zajtra znovu niečo uvariť. Človek mieni život mení.

8
porcií
15 minút
príprava
40 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Pripravil som si suroviny. Kapustu vo vinnom náleve (Kaufland a Lidl). Údené krídelká z Lidla to stačí údené. Dobrá údená slanina. Zemiaky, cesnak ja som dal celú hlávku máme radi cesnak. Cibuľu a mleté mäso. Cibuľu som krájal na pol mesiace. Cesnak posekal na drobno. Zemiaky pokrájal na 2 - 3 cm kúsky. Krídelká som na kĺboch pokrájal. Slaninu krájal na 1,5 - 2 cm kusy. Nech pri škvarení ostanú z nej také mäkšie oškvarky.
  2. Prve som dal do väčšieho hrnca variť kapustu s novým korením a celým čiernym korením. Hneď som pridal aj bobkáče. Zalial zarovno vodou a nech sa varí. To trvá asi pol hodinu.
  3. Takto som krájal krídelká nech je viac kusov. Tie som pridal tiež ku kapuste variť.
  4. Do druhého hrnca som dal škvariť slaninu s cibuľou a masť. Musia sa škvariť až do hneda. Často miešať nech to neprihorí.
  5. Pripravil som si cesnak ten pridám, keď cibuľa aj slanina budu hotové.
  6. Ďalej som dal variť pokrájané zemiaky so soľou. To aby sa mi naraz spravilo, lebo to potom budem zmiešavať všetko spolu.
  7. Slanina aj cibuľa sa stále robia. Ak majú správnu farbu aj chuť tak teraz pridám cesnak nechám nech prevonia. Teraz dám hrniec nabok zo sporáka a pridám papriky. Premiešam nech sa v masti rozpustia.
  8. Znovu hrniec dám na sporák a hneď pridám mleté masso ( ako hovorí brat) miešam nech neprihorí. Ak sa mi to lepí na hrniec podlejem za naberačku aj dve vodou s kapusty.
  9. Nechám mäso zatiahnuť a asi osem minút podusiť. Pridám do neho čerstvo mleté čierne korenie. Tak a mäso je hotové. Odstavím zo sporáka a nechám prikryté. Teraz zoberiem hrniec zo sporáka zo zemiakmi, skúsim či sú dosť mäkké ak áno tak vodu zlejem. Tu nechám na polievku. Ja nechávam zemiaky uvariť tak aby sa trochu rozsypali. Pri miešaní všetkého to zahustia. Mám aj zemiaky hotové.
  10. Idem na kapustu po pol hodine varenia je hotová aj krídelká. Odstavím aj tento hrniec zo sporáka a vodu zlejem. Ta bude na polievku šošovicovú. Teraz v hrnci kde je kapusta najväčšom, pridám zemiaky a mäso dobré premiešam a pripadne trochu dosolím. Nechám také horúce zakryté nech sa to všetko spolu sparí a prejdú chute tak na 20 minút.
  11. Môžem servírovať na taniere a dobré veľký bager k tomu a hlavné dobrú chuť. Je to papánička, čo Vám budem hovoriť treba uvariť a ochutnať. Na druhy deň je to ešte chutnejšie ak ostane.