Mleté mäso pod perinou zo zemiakovej kaše

Autor receptu: monty469

Dnes som varila túto dobrotu na spôsob pastierskeho koláča prvý krát, a veľmi nám to zachutilo. Fotopostup nie je, neplánovala som to sem pridať, ale rodinke veľmi chutí, tak budiš! :-)

30 minút
na 190 °C

Suroviny

Postup

  1. V hrnci rozpálime masť, pridáme na drobno nakrájanú cibuľu, ktorú orestujeme do zlatista. Pridáme mleté mäso a ďalej restujeme. Osolíme, okoreníme, nepodlievame ničím, mäso pustí šťavu. Uzavrieme a dusíme pri miernom plameni asi 20 minút.
  2. Medzitým dáme variť zemiaky do osolenej vody. Ak sú mäkké, zlejeme vodu, pridáme maslo, teplé mlieko, osolíme a vyšľaháme ľahkú, krémovú kašu.
  3. Po 20 minútach dusenia pridáme k mäsku kukuricu, rozmarín a worchester. Krátko povaríme a odstavíme. Ak treba ešte dosolíme alebo dokoreníme.
  4. Pekáč s rozmerom 20 x 30 vytrieme maslom, na spodok rozložíme mäsovú zmes, vrch rovnomerne pokryjeme zemiakovou kašou a zapekáme do zlatista pri 190 °C cca 30 minút.
  5. My sme sa do toho pustili ešte za horúca, bolo to naozaj veľmi lahodné. Pridávam fotku z pekáča, toľko ešte ostalo, akurát na večeru pre niekoho :-)