Mleté bravčové mäso so syrom a šampiňónmi (fotorecept)
Autor receptu: babkamt
Mleté mäso sa dá pripraviť na rôzne spôsoby. Dnes som ho spravila so syrom a
strúhanými šampiňónmi. Ako prílohu
som zvolila zemiakové pyré a hlávkový šalát.
Postup
- Večer som k mletému bravčovému pliecku predala 250 g strúhaného eidamu. Mäso som osolila, okorenila.
- Pridala som asi 75 ml šľahačky. Dobre som masu premiešala. Zakrytú som ju na noc uložila do chladničky.
- Pri vyberaní mäsa som z chladničky vzala aj šampiňóny. Polovicu šampiňónov z balíčka som očistila.
- Najprv som ich chcela nadrobno pokrájať do mäsa. No rozhodla som sa, že ich skúsim nastrúhať. Strúhali sa mi dobre.
- Pridala som ich k mletému mäsu.
- Zemiaky na pyré som čistila počas rozhovoru so synom na Skype. Piekli sme pizzu a žemle:-)
- Z mäsa som sformovala guľky, obalila som ich v klasickom trojobale. Guľky som spoštila.Vysmážala som ich na oleji s bravčovou masťou. Upečené som nechala na sitku odkvapkať.
- Takto vyzerá mäso v reze.