Mleté bravčové mäso so syrom a šampiňónmi (fotorecept)

Autor receptu: babkamt

Mleté mäso sa dá pripraviť na rôzne spôsoby. Dnes som ho spravila so syrom a strúhanými šampiňónmi. Ako prílohu som zvolila zemiakové pyré a hlávkový šalát.

Postup

  1. Večer som k mletému bravčovému pliecku predala 250 g strúhaného eidamu. Mäso som osolila, okorenila.
  2. Pridala som asi 75 ml šľahačky. Dobre som masu premiešala. Zakrytú som ju na noc uložila do chladničky.
  3. Pri vyberaní mäsa som z chladničky vzala aj šampiňóny. Polovicu šampiňónov z balíčka som očistila.
  4. Najprv som ich chcela nadrobno pokrájať do mäsa. No rozhodla som sa, že ich skúsim nastrúhať. Strúhali sa mi dobre.
  5. Pridala som ich k mletému mäsu.
  6. Zemiaky na pyré som čistila počas rozhovoru so synom na Skype. Piekli sme pizzu a žemle:-)
  7. Z mäsa som sformovala guľky, obalila som ich v klasickom trojobale. Guľky som spoštila.Vysmážala som ich na oleji s bravčovou masťou. Upečené som nechala na sitku odkvapkať.
  8. Takto vyzerá mäso v reze.