Mletá hovädzinka - nech vyskúša každá gazdinka

Autor receptu: andiss

Receptík mám od jednej známej - Denisky. Po prvom pokuse som sa zamilovala do tohto jedla a poviem vám, z panvice, na ktorej som to robila len tak ubúdalo. Je dobré občas zaradiť aj toto mäsko do jedálnička, radšej si však kupujem 100% mleté hovädzie mäsko ako to, čo je zmiešané s bravčovým. Je to v celku jednoduché, možno vyskúšate a zachutí aj vám.

1-2
porcia
10 minút
príprava
20-25 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Na oleji trošku osmahneme cibuľku nakrájanú na kocky. Mäsko ochutíme koreninami, prelisovaným cesnakom, premiešame, aby sa chute spojili a koreniny boli všade. Pridáme k cibuľke, trošku poodelujeme vareškou a necháme dusiť asi 15 minút.
  2. Keď už mäsko postupne zmäklo a chytilo svoju farbu, pridáme hrášok, podlejeme paradajkovým pyré, ale tak, aby v ňom mäsko neplávalo, avšak bolo šťavnaté. Každý môže podľa svojho gusta ;) Premiešame a necháme dusiť ešte asi 5 minút a vypneme.
  3. Podávame s ryžou, napr. Basmati, ktorú varíme asi 8 minút v osolenej vode. Dáme do cedníka a načechreme vidličkou. Zeleninka je vítaná tiež, mne sa hodili kyslé uhorky. Ochutnať som dala aj našim doma a chutilo. Najmä tatino to " zmastil " jedna radosť :)).