Mitzine muffy s ríbezľovým lekvárom
Autor receptu: mitzy
Musím sa podeliť o tento recept. Nejde to inak :) Bola to
improvizácia po tom, ako moje
dieťa odštrajkovalo vanilkového Pribináčika. Tak som ho
použila ako tajnú ingredienciu a
voalá - vznikli chutné muffiny.
6 porcií |
10 minút príprava |
25 minút na 180 °C |
Postup
- Robila som polovičnú dávku, vyšlo mi 6 muffinov. Hrnček má 250 ml a nebol naplnený múkou úplne doplna. Cca 2 cm pod okraj.
Recept: Zmiešame sypké suroviny do cesta: múku, obilninovú kávu, kakao, kypriaci prášok, trstinový cukor a mak v jednej miske.
- V druhej miske rozšľaháme vajíčko, pridáme Pribináčik, mlieko a roztopené maslo. (Maslo som roztopila v sklenenej miske v mikrovlnke.) Všetko spolu rozšľaháme postupne po každej prísade.
- Do tekutej zmesy postupne prisypeme obsah sypkých ingrediencií z prvej misky a vymiešame cesto. Polievkovou lyžicou ho naberieme do muffinových košíčkov.
- Čajovou lyžičkou do stredu každého muffinu vložíme ríbezlový džem a trošku ho zatlačíme dovnútra cesta. Kocky čokolády pokrájame na štvrťky a naukladáme navrch každého košíčku.
- Pečieme na 180 stupňov Celzia 25 minút v predom vyhriatej rúre. Po vytiahnutí ich necháme vychladnúť. Krásne sa oddeľujú od papierového košíka a chuť je super. Dobrú chuť a príjemný víkend :)