Mitzine muffy s ríbezľovým lekvárom

Autor receptu: mitzy

Musím sa podeliť o tento recept. Nejde to inak :) Bola to improvizácia po tom, ako moje dieťa odštrajkovalo vanilkového Pribináčika. Tak som ho použila ako tajnú ingredienciu a voalá - vznikli chutné muffiny.

6
porcií
10 minút
príprava
25 minút
na 180 °C

Postup

  1. Robila som polovičnú dávku, vyšlo mi 6 muffinov. Hrnček má 250 ml a nebol naplnený múkou úplne doplna. Cca 2 cm pod okraj. Recept: Zmiešame sypké suroviny do cesta: múku, obilninovú kávu, kakao, kypriaci prášok, trstinový cukor a mak v jednej miske.
  2. V druhej miske rozšľaháme vajíčko, pridáme Pribináčik, mlieko a roztopené maslo. (Maslo som roztopila v sklenenej miske v mikrovlnke.) Všetko spolu rozšľaháme postupne po každej prísade.
  3. Do tekutej zmesy postupne prisypeme obsah sypkých ingrediencií z prvej misky a vymiešame cesto. Polievkovou lyžicou ho naberieme do muffinových košíčkov.
  4. Čajovou lyžičkou do stredu každého muffinu vložíme ríbezlový džem a trošku ho zatlačíme dovnútra cesta. Kocky čokolády pokrájame na štvrťky a naukladáme navrch každého košíčku.
  5. Pečieme na 180 stupňov Celzia 25 minút v predom vyhriatej rúre. Po vytiahnutí ich necháme vychladnúť. Krásne sa oddeľujú od papierového košíka a chuť je super. Dobrú chuť a príjemný víkend :)