Mäsové guľky

Mititei alebo Miči - národné jedlo Rumunska (videorecept)

Autor receptu: slobodaasolidarita

Pôvod Miči je opradený tajomstvom. V roku 1900 sa šéfkuchárovi v malej bukureštskej reštaurácii minulo mäso na grilovanie. Vynašiel sa a pomlel a zmiešal všetko možné mäso, čo našiel a narýchlo ho dochutil. Miči znamená „maličké“ a reštaurácia dodnes existuje.

Suroviny

Postup

  1. Všetko spolu premiešame a zmes necháme 10 minút odstáť.
  2. Potom tvarujeme dlhé fašírky, ktoré po dĺžke napichávame na špajdle.
  3. Na grile alebo rozpálenej panvici ich na troche oleja grilujeme zo všetkých strán.
  4. Tip majstra Ihnačáka: K Miči sa hodí baklažánový hummus, ktorý pripravíte z upečeného baklažánu. Upečený baklažán zbavte šupky a rozmixujte s cesnakom a olivovým olejom. Dochuťte citrónom a korením podľa svojej chuti.