Mäsové guľky
Mititei alebo Miči - národné jedlo Rumunska (videorecept)
Autor receptu: slobodaasolidarita
Pôvod Miči je opradený tajomstvom. V roku 1900 sa šéfkuchárovi v malej bukureštskej
reštaurácii minulo mäso na grilovanie. Vynašiel
sa a pomlel a zmiešal všetko možné mäso, čo našiel a narýchlo ho dochutil. Miči znamená
„maličké“ a reštaurácia dodnes existuje.
Postup
- Všetko spolu premiešame a zmes necháme 10 minút odstáť.
- Potom tvarujeme dlhé fašírky, ktoré po dĺžke napichávame na špajdle.
- Na grile alebo rozpálenej panvici ich na troche oleja grilujeme zo všetkých strán.
- Tip majstra Ihnačáka:
K Miči sa hodí baklažánový hummus, ktorý pripravíte z upečeného baklažánu. Upečený baklažán zbavte šupky a rozmixujte s cesnakom a olivovým olejom. Dochuťte citrónom a korením podľa svojej chuti.