Mištičkové zemiaky, špicatá kapusta a omeletky (fotorecept)

Autor receptu: janger

Mame velmi radi spicatu kapustu. Pripravujem ju vzdy na jednoduchy, rychly sposob. Tak dufam, ze aspon niekto ochutna aj tuto jej pripravu. A takto robene zemiaky su tiez velmi chutne.

2
porcie
35-40 minút
na 175 °C

Suroviny

Postup

  1. Ruru dame rozohriat na 175 stupnov (klasicky vyhrev). V miske rozmiesame kozi syr, mlieko, vajce. Pridame pretlaceny cesnak, pazitku.
  2. Zemiaky postruhame. Zmiesame s tekutou zlozkou z bodu 1. Pridame sol, cerstvo pomlete korenie.
  3. Olejom vytrieme misky, v ktorych budeme piect. Kludne mozete dat aj do jednej, nejakej vacsej formy. Naplnime zemiakmi. A dame piect do stredu rury, priblizne 35 - 40 minut.
  4. Teraz sa venujeme priprave kapusty.
  5. Pouzila som polovicu. Pokrajame ju na kusky. Do panvice, pripadne do woku dame rozpalit trosku oleja, pridame kapustu, kari korenie, rascu (mozete ju v maziari trosku pomliazdit, ja som tentokrat dala celu), sol, cerstvo mlete korenie. Narychlo pooprazame, miesame.
  6. Pridame cili omacku. Tato moja bola jemna, ale kludne moze byt aj stiplava, ak mate tak radsej.
  7. Kapustu dlho neoprazame. Len tak nachrumkavo. Tip: Niekedy pridavam aj paradajky, aj tak je velmi dobra.
  8. Pripravime omelety. Ja som robila take malicke. Rozmiesame cele vajicka, bielky (tie som mala este v chladnicke, chcela som ich minut a omeletky su z nich take vzdusnejsie...). Pridame sol, trosku mlieka, pazitku, pripadne ine bylinky. Ja som mala natrhane sedmokrasky, tak dala som aj tie. Na olejom vytretej panvici ich upecieme. Pre tych, ktori nemozu byt bez masa ;-), tak kludne mozete pridat do omeletiek kusky sunky, slaninky....Ja teraz, v postnom obdobi, maso obmedzujem (a hlavne obmedzujem sladkosti, to je pre mna tazsie zriekanie, haha )...
  9. Na fotke je vidiet len mala cast kapusty, kvoli fotogenickosti taniera, :-). Chcela som to ako-tak vkusne nalozit...Ale dobre sme si jej este prilozili...
  10. Ak vyskusate, prajem dobru chut.