Nepečené cukrovinky

Minisrdiečka zo zvyškov korpusu

Autor receptu: siuuu

A ešte jednu maškrtu som skúsila zo zvyškov korpusu z red velvet tortičiek. Je to vlastne mini verzia nepečených nanukov.* Využila som formu na pralinky, ku ktorým som sa ešte nedostala. Vzhľadom na zloženie som už bonbóniky nepolievala čokoládou, ale zvolila som elegantnú dekoráciu zlatým jedlým práškom.

30 (+ mrazenie) minút
príprava

Suroviny

Postup

  1. Najskôr si pripravíme formu a kokosovú plnku. Silikónovú formu si pomocou štetca vytrieme jedlým zlatým práškom. Na kokosovú plnku zmiešame trocha kondenzovaného mlieka (použila som Piknik v malom balení) a kokosovú múčku (strúhaný kokos). Vzhľadom na veľkosť jednotlivých kusov nebudete potrebovať veľa plnky. Zvyšky korpusu zmiešame s džemom, citrónovou šťavou a krémovým syrom na hustú hladkú konzistenciu. Ja som korpus prebehla jemným strúhadlom, pretože kraje boli trocha suchšie a nerozmiešali by sa do jemnej formy.
  2. Z hmoty oddeľujeme kúsky s gramážou cca 15 g, v dlani urobíme akoby guľku, ktorú vtlačíme do pripravenej formy a dobre popritláčame. V strede urobíme jamku, vložíme trošička plnky a uzatvoríme hmotou z korpusu. Prípadný zvyšok hmoty pomocou noža či stierky odstránime. Formu zabalíme do potravinárskej fólie a vložíme do mrazničky.
  3. Ja som robila večer a ráno boli bonbóniky krásne stuhnuté.
  4. Bonbóny je potrebné vybrať z formy ešte zmrznuté, po zmäknutí to už nie je možné. Bonbóny do 10 minút povolia a sú pripravené na konzumáciu.