Lístkové slimáky
Minislimáčiky s olivami
Autor receptu: siuuu
Pomôž si človeče ako vieš, alebo ako vznikne nový recept.* Zostala mi asi 1/3 plátu lístkového cesta, toho vyvaľkaného, tak som sa rozhodla urobiť klasické lístkové slimáčiky v mini verzii z toho, čo chladnička dala. Ale ako na potvoru plátkový syr bol trocha hrubší ako zvyčajne a v strede pokrájaných roliek mi zostali dosť veľké diery... našťastie som mala v chladničke olivy, tak ma napadlo túto dieru vyplniť a vznikli z toho tieto milé chuťovky.
15 minút príprava |
15-20 minút na 190-200 °C |
Postup
- Postup je veľmi jednoduchý a rovnaký ako pri klasických slimáčikoch, len použijeme polovičné množstvo lístkového cesta, aby sme docielili menšiu veľkosť slimáčikov. Cesto potrieme kečupom alebo paradajkovým pretlakom, zľahka ochutíme sušeným oreganom, rozložíme plátky šunky a plátky syra, zrolujeme, pokrájame na kúsky hrubé cca 1 - 1,5 cm, rozložíme ich na pekáč vystlaný papierom na pečenie, ak sa krájaním sploštili vytvarujeme ich do tvaru kruhu a do stredu každého kolieska vložíme po jednej olive.
- Okraje potrieme rozšľahaným vajíčkom, ktoré ochutíme soľou a korením. Môžete ale nemusíte posypať sezamovými semienkami. Takto pripravený pekáč vložíme do rúry vyhriatej na 190-200 °C a slimáčiky pečieme pokiaľ cesto nechytí zlatistú farbu.