Minipizza z lístkového cesta

monika955 - fotkamonika955, 5. apríla 2018
Minipizza z lístkového cesta
Foto: monika955
12
porcií
15 minút
príprava
15 minút
na 180 °C

Suroviny

200 g
na posypanie dosky
na potretie plechu
Plnka:
2 ks
3 PL
podľa chuti
podľa chuti
podľa chuti
podľa chuti
na posypanie




Postup

  1. 1

    Najprv si vyvaľkáme lístkové cesto na hrúbku približne pol centimetra. Dosku predtým posypeme múkou, aby sa nám cesto zbytočne nelepilo.

  2. 2

    Keď je cesto rozvaľkané, pomocou okrúhlej formy alebo pohára vykrajujeme väčšie kolieska.

  3. 3

    Formu na muffiny vytrieme olejom a poukladáme do nej kolieska, z ktorých vytvarujeme košíčky.

  4. 4

    Paradajky si nakrájame na menšie kocky a dáme ich do menšej misky, kde ich ešte vidličkou trošku popučíme. Pridáme kečup, korenie na pizzu a bazalku. Všetko spolu zmiešame a vzniknutou hmotou vyplníme košíčky.

  5. 5

    Pridáme na kocky nakrájanú šunku a šampiňóny (ak nám zostala paradajková plnka, môžeme ňou ešte vyplniť košíčky). Nakoniec postrúhame syrom.

    Minipizza z lístkového cesta - obrázok 5
  6. 6

    Pečieme na 180 stupňoch cca 15 minút. Dobrú chuť ! :)

Diskusia k receptu

drajan
Výborný nápad. Náplň v košíčku pekne drží. Rada zbieram nápady ako využiť plech na muffiny. Tento Tvoj zaradím medzi top. Rýchle, chutné a ešte aj oku lahodiace.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia