Mille-feuille s foie gras a kozím syrom

roxanne - bez fotkyRoxanne, 14. februára 2018 10:56
Ďalšie recepty »

Mille-feuille s foie gras a kozím syromFoto: roxanne

Vynikajúca kombinácia kačacej pečene s kozím syrom a ovocím. To všetko na zdravom šaláte.

2
porcie
10 min
príprava

Suroviny

Tip:
Kúpte si 1. knihu s receptami z Varecha.sk

Postup prípravy

  1. 1

    Tento recept je inšpirovaný skvelým umením kuchára v nemenovanom hoteli v španielskom Corraleju, ktorý nás cez Vianoce rozmaznával takýmito dobrotami. Čo sa týka ingrediencií, odporúčam čo najjemnejší kozí syr, aby neprebil silnou kozacinou chuť kačacej pečienky.

  2. 2

    Na spodok taniera dáme prepláchnutý a osušený mix šalátových listov. Šalát pokropíme dressingom - každý, ako má rád. Ja som zmiešala tri lyžice šťavy z čučoriedkového kompótu s trochou olivového oleja, tekvicového oleja, karobového sirupu a citrónovej šťavy. Pridala som štipku soli a šalátového korenia, spolu som všetko premiešala a bolo hotovo.

  3. 3

    Do stredu šalátovej kopy striedavo ukladáme plátok foie gras a jabĺčka, ich počet závisí od toho, akí sme hladní. To, že prekladáme lichobežníkové plátky pečienky s okrúhlym jablkom, nám vôbec nevadí, veď lichobežníkové jablká ešte nenarástli a okrúhle foie gras sme práve dnes nezohnali.. Inak, komu sa chce, môže jablkové plátky krátko popražiť na panvici s troškou masla. Ja som dnes bola hladná, tak som tento krok vynechala.

  4. 4

    K šalátu pridáme plátky kozieho syra a čučoriedkový kompót. A ako naša mama hovorí, dobrý šalát nemôže byť bez opražených orechov, príp. semiačok, takže trochu nimi tú nádheru postrašíme. Podávame s čerstvou alebo jemne opečenou bagetou. Dobrú chuť!

Recept je zaradený do tagov:


TOPlist