Milánske teľacie kolienko so šafranovým rizotom

Goran Hasanič
šéfkuchár reštaurácie KOGO v Bratislave, 18. mája 2014
Milánske teľacie kolienko so šafranovým rizotom
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
24 minút
príprava
90 minút
na 180 °C

Suroviny

2 kg
500 g
500 g
50 g
2 ks
250 g
60 g
60 g




Postup

  1. 1

    Teľacie mäso, mrkvu, petržlen, cibuľu a cesnak nakrájame, pridáme rozmarín, tymian a celé čierne korenie a zalejeme červeným vínom. Necháme 24 hodín marinovať.

  2. 2

    Po 24 hodinách dáme piecť na 180 °C približne 90 minút.

  3. 3

    Na oleji orestujeme šalotku, pridáme ryžu, šafran a za stáleho miešania postupne podlievame bielym vínom. Tesne pred dokončením pridáme maslo a parmezán. Rizoto má byť krémovité.

Diskusia k receptu

safran
Myslím, že som ešte nejedla jedno jedlo, kde aj jedna aj druhá zložka vyžadovali na úpravu víno (červené/biele)... som zvedavá na túto kombináciu. Budem sa opakovať: každý jeden recept pána Goran-a Hasanič-a láka na odskúšanie.
pusta
skvelá lahôdka, vynikajúci recept.
sjuz
vlastne Osso buco s Risotto alla Milanese... mnam:) - tiež som už robila, výborná vec. Akurát mi tam chýba ten špik z kostí, ktorý je typický pre toto jedlo :)
lakey
Goran niekedy k Vám musím dojciť, páči sa mi to celkom ako to robíš. 5 b.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia