Mikrovlnené raňajky pre dvoch fotorecept

stefanm - fotkastefanm, 22. apríla 2015
Mikrovlnené raňajky pre dvoch (fotorecept)
Foto: stefanm

Toto je práca o tom, že pokiaľ ešte máme partnera, mali by sme raňajkovať spolu a nie o tom, že je to všetko Zobraziť celý popisToto je práca o tom, že pokiaľ ešte máme partnera, mali by sme raňajkovať spolu a nie o tom, že je to všetko spracované v mikrovlnke!!! Preto vás prosím, ak chcete prípadne recept nejako okomentovať, nezameriavajte sa na spôsob jeho prípravy ale na dôvod. Recept má vo vás vyvolať pocit šťastia zo spolunažívania. Či už šťastného, bežného alebo hoci aj neznesiteľného, ale predsa len spoločného.

2
porcie
5 minút
príprava
10 minút
tepelná úprava

Suroviny

2 ks
1 štipka
1 ks
4 plátky
2 krajce
1 ČL
2 ČL
1 dcl




Postup

  1. 1

    Dnes ráno som bol zobudený už o štvrtej. Po zverejnení receptu pridám kým-čím. A tak som si v duchu rozmýšľal čo nám s manželkou pripravím na raňajky. Ale zabudol som, že je zase na diéte tak som si to nakoniec zjedol sám. Do mikrovlnky dáme variť trištvrte hrnčeka vody, po minútke varenia pridáme lyžičku instantnej kávy (pozor! opatrne), dva lyžičky cukru a dolejeme mlieko.

    Mikrovlnené raňajky pre dvoch (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Vo vhodnej nádobe rozmiešame posolené vajíčka s cibuľkou a na plytkom tanieri nimi zalejeme plátky syra. Vložíme do mikrovlnky a na najväčšom výkone varíme asi desať minút, kým sa nám nevytvori pevná vajíčková hmota.

    Mikrovlnené raňajky pre dvoch (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Čas využijeme na umytie a upratanie použitého riadu a ...

    Mikrovlnené raňajky pre dvoch (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    ... prípravu chrumkavých hrianok, ktoré potrieme cesnakom.

    Mikrovlnené raňajky pre dvoch (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Vajíčkovú hmotu so syrom oddelíme od taniera, pokrájame na štyri časti a ...

    Mikrovlnené raňajky pre dvoch (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    ... preložíme na hrianky. Podľa chuti dochutíme, ja som použil strúhaný syr a ...

    Mikrovlnené raňajky pre dvoch (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    ... zbytok cesnaku.

    Mikrovlnené raňajky pre dvoch (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Doplníme sezónnou zeleninou a podávame. Pri stolovaní som si už nachystal aj desiatu aby som ju potom mal poruke pri práci, ktorú mi na dnes určí manželka (ešte neviem čo).

    Mikrovlnené raňajky pre dvoch (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    Pokiaľ len trošku môžete, raňajkujte s partnerom. Veď aj v mojom hudobnom gastrovideoklipe som nemohol pridať nič iné ako pesničku pána Gotta - Když muž sa ženou snída. Alebo áno??

    Mikrovlnené raňajky pre dvoch (fotorecept) - obrázok 9

Diskusia k receptu

jujoska
tusim este nemate novy sporak, preto asi kompletna priprava v mikrovlnke, ze? :-)
evusik
a veď celkom pekný budíček si mal, veď je jar, všetko sa prebúdza, všetko pučí, hormóny harašia... vtáčiky, to je idylka :-) to keď náš pes začne ráno o 6-tej vystrájať, lebo pod oknami sused venčí hárajúcu sa fenu :( to je iný budíček...
ale k receptu... no ja som toho môjho rokmi tiež kadečo naučila, ale aby mi robil raňajky tak to nie, tichá závisť mnou lomcuje :) ale kávičku mi uvarí a aj si ju spolu vypijeme :)
a šporáčik máš pekný, novučičký aj očkom na nás svieti, iste sa teší na spoločné varenie :-) tak nech sa mu u teba páči...
1x radost
stefanm
@evusik pozri ako dopadol náš plynový kombinovaný sporák asi po štyroch rokoch práce! Montér, čo nám bol zapojiť nový povedal, že to bola presne vtedy vyrobená jedna špatná séria plechov a že sa s tým oprieskaním smaltu v poslednej dobe často stretáva. My si svoje spotrebiče vážime a majú u nás dobrú starostlivosť. Ale na tento sme nemali šťastie.



Ja viem, že by to malo vydržať viac ako štyri roky ale nevydržalo. Tak dúfam, že nový ma tak skoro nesklame.
V poslednej dobe je vo veľa elektronicky riadených výrobkoch nastavená jedna súčiastka tak aby sa hneď po dvoch rokoch sa pokazila. Jej výmena je skoro taká drahá ako nový spotrebič tak si kúpiš nový. Podvádzajú nás všade!!!
marcel83
Podobných "vtákov" máme aj my tuná. :D Preto spím pri otvorenom okne len do 23:30 - 01:00 Budíme sa s manželkou k malému /odnaúčame od plienok/ a pritom okno zatváram. Inak by som bol tiež o hodinu skôr hore, ako by začal vyhrávať mobil /budík/ :)

A k tým ---UPRAVENE REDAKCIOU---..... súčiastkam, nadstaveným na dva roky aj mesiac... Ono to má svoje opodstatnenie. Je to preto, aby sa točil tovar. Si predstav, že by sa mi telka nepokazila 45 rokov /skoro ako to bolo u OVP :)/... Mal by som teraz doma 55" LED FUL HD? Nie, lebo by som, takpovediac, nebol nútený. To, že človek chce blahobyt a kúpil by som ju aj tak /aj keby to OVP žilo/ teraz nerátam :D
1x martau
izabella929
raňajky vo dvojici...krásna spomienka..samému to tak nechutí v tom je to celé.-))))
tiginko
gratulujem manželke k šikovnému manželovi a obom k novému členovi rodiny. Nech vám slúži lepšie, ako ten starý
evusik
ja som tak v priebehu asi 8 rokov vymenila 5 mixérov, takých obyčajných, ručných s misou aj bez misy, drahších aj lacnejších... už som fakt nevedela aký si mám kúpiť, mala som aj značkové aj v Čechách som si kúpila a keď sa pokazil ani som ho nešla reklamovať, hodila som ho rovno do koša... potom som si kúpila drahší Kenwood a mám pokoj... ale niekedy je to jedno - či drahý, či lacný spotrebič ak sa nezadarí pokazí sa rovno po záruke... aj mne tak odišiel parák, všetci tú značku chvália, syn má presne ten istý už roky a bez problémov a ja som musela kupovať nový... no asi to poznáme všetci...
venusa
stefanm dávam Ti 100 bodov, za vtáči spev, ktorý aj mňa vie zobudiť a ďalšiu stovku za rcp. za vtipnosť a k poslednej skladbe len údiv. Dobre sa to číta.
evanaaa
Dobré raňajky, šikovný muž, krásny štebot vtáčika a nový šporhelt, čo viac si priať.....my sme takisto vymenili sporák len po pár rokoch používania, mne sa pre zmenu olupovalo dno rúry, po takých ihličkách, ako som ho čistila a utierala, zostávali mi na handre kovové paličky, a ostatok pod tým hrdzavel, inak bol funkčný a dobrý. No a ten nový potom ma tiež sklamal, lebo mal len dolný a horný ohrev spolu a nie aj zvlášť, čo je inak základná funkcia každého šporáka....a stále ma to štve.
janazjarku
Aj ja mám rada raňajky so spoločnosťou manžela, ale len cez víkendy inokedy tiež raňajkujeme spolu ..ja doma a on v kamióne :-( , ale raz sa to určite zmení dávam tomu 3 roky .-), alebo žeby naša dobrá sociálne zmýšľajúca vláda poslala už nás "vyslúžilé matky" zase do skoršieho dôchodku ?? Hm a nechcem ani vlak zadarmo len nech už mám tie raňajky v páre ta ňe ?
liama
Brat toho vtáka býva na strome pod mojim oknom! No žiadna romantika.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia