Migas

Autor receptu: kukulienka71

Pikantné mexické teplé jedlo.

1
porcia
5 minút
príprava
15 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Tortillu pokrájame na pásiky a opečieme na suchej panvici do chrumkava. Vyložíme na tanier a zakryjeme. Panvicu potom vytrieme servítkou, rozohrejeme na nej polovicu masla. Pridáme ošúpaný cesnak a papričku jalapeňos pokrájané na drobno a opekáme na miernom ohni. Cesnak nesmie zhorieť. Pridáme nakúskované paradajky a dusíme, kým sa odparí všetka tekutina.
  2. Na inej panvici pomaly rozohrejeme druhú polovicu masla a vylejeme naň vajcia rozmiešané so štipkou soli. Pridáme paradajkovú zmes a zamiešame až keď začnú vajcia tuhnúť. Hneď pridáme opečené pásiky tortilly, oheň vypneme, jedlo premiešame a podávame čím skôr.
  3. Môže sa použiť kukuričná tortilla, vtedy je to vhodné aj pre bezlepkáčov. Na tanieri bohato posypeme nasekanou vňaťou, kto má rád, dá koriandrovú, my zvyšní petržlenovú. Zajedáme sterilizovanými kúskami papričky jalapeňos. Je to rýchle, výživné a veľmi chutné jedlo.