Mexická quesadilla s pečenou tekvicou, chipotles papričkami a cheddarom (fotorecept)

Autor receptu: skolavareniapolus

Recept od Mareka Mráza, ktorý si vyskúšali v škole varenia - Radosť variť v bratislavskom Poluse výhercovia júlového kola našej súťaže Varíme s Varechou.

4
porcie

Postup

  1. Tekvicu pokrájame na tenké plátky a upečieme v rozohriatej rúre s koriandrom a rímskou rascou a slnečnicovým olejom.
  2. Syr nastrúhame a zmiešame s pokrájanou mladou cibuľkou. Tortilly potrieme pastou z chipotles papričiek a plníme tekvicou a syrovou zmeskou. Naplnené tortilly zapečieme vo vyhriatej rúre. Pred dopečením potrieme rozmixovaným cesnakom s oreganom.
  3. Na paradajkovú salsu rozmixujeme všetky ingrediencie okrem kukurice, tú zamiešame do hotovej salsy.