Mexická hovädzia polievka so zeleninou (fotorecept)

Autor receptu: kukulienka71

Pestrofarebná a plná chuti. Skúste ňou prekvapiť rodinu povedzme už túto nedeľu.

15 minút
príprava
120 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Ako základ si uvarte hovädzí vývar. Ja som ho robila z hovädzej nožiny v tlakovom hrnci, po hodine som mäso vybrala a odložila bokom.
  2. do mäsového vývaru som pridala a ďalej varila koreňovú zeleninu, čierne celé korenie, cibuľu, paradajku, zelenú papriku a dva strúčiky cesnaku. Zeleninu môžete pridať už na začiatku, ja som plánovala použiť len samotné mäso na vývar, ale po ochutnaní mi chýbala zeleninová chuť, tak som to riešila takto. Hotový vývar som precedila.
  3. Teraz nakrájajte do čistého hrnca 2 mrkvy, 2 malé zemiaky, menšiu cibuľu,kúsok kapusty na rezance, 2 sparené a šupky zbavené paradajky a na kolieska posekanú kukuricu.
  4. Zalejte precedeným vývarom, pridajte bokom odložené kúsky mäsa, ochuťte mletou rascou a mletými chilli papričkami, priveďte k varu a na miernom ohni varte, kým všetka zelenina zmäkne. Kukurica sa dáva takto na kolieska zrejme kvôli krajšiemu efektu, konzumujú sa len zrnká. Po vypnutí plameňa pridajte lístky koriandrovej vňate alebo ako ja, petržlenovú vňať, pretože koriandrovú nemáme radi.
  5. Výdatná polievka s chutným mäsom a zeleninou uvarenou na skus je výnimočný zážitok. Budem rada, ak si to po ochutnaní pomyslíte tiež.