Metrový koláč

Metrový koláč bezlepkový dvojfarebný (fotorecept)

Autor receptu: elisticka

Už jeden metrový koláč mám v receptoch, ale tento som robila veľmi dávno podľa receptu jednej priateľky ... je vynikajúci aj v bezlepkovej verzii....

30
porcií
30 minút
príprava
40 minút
na 160 °C

Suroviny

Postup

  1. odvážime si suroviny ..žĺtky a cukor vymixujeme do peny, pridáme vodu a olej a mixujeme asi 15 minút, potom pridáme múku zmiešanú s kypriacim práškom a zamiešame na 1. stupni mixéra (ale iba pár sekúnd) a nakoniec ručne zamiešame tuhý sneh
  2. cesto si rozdelíme na polovicu, ja som odvážila a jedna polovica mala 210 g ..do druhej polovice som pridala kakao
  3. do vymastených a vysypaných foriem na srnčí chrbát vylejeme cesto a dáme piecť do vyhriatej rúry na 160 st asi 40 minút
  4. upečené a vychladnuté nakrájame na plátky
  5. biele plátky potrieme ribezľovým džemom
  6. a naplníme plnkou - postup: mlieko zmiešame s cukrom a pudingom a múkou dáme variť a ked kaša vychladne, vmixujeme maslo..striedame tmavé a bledé plátky
  7. pospájané potrieme ešte džemom a plnkou a dáme do chladničky stuhnúť na niekoľko hodín
  8. polejeme čokoládou z rozpustenej čokolády a masla a Cery nad parou
  9. vychladnuté šikmo nakrájame ..dobrú chuť !