Metrový koláč
Metrový koláč bezlepkový dvojfarebný (fotorecept)
Autor receptu: elisticka
Už jeden metrový koláč mám v receptoch, ale tento som robila veľmi
dávno podľa receptu jednej priateľky ... je vynikajúci aj v bezlepkovej verzii....
30 porcií |
30 minút príprava |
40 minút na 160 °C |
Postup
- odvážime si suroviny ..žĺtky a cukor vymixujeme do peny, pridáme vodu a olej a mixujeme asi 15 minút, potom pridáme múku zmiešanú s kypriacim práškom a zamiešame na 1. stupni mixéra (ale iba pár sekúnd) a nakoniec ručne zamiešame tuhý sneh
- cesto si rozdelíme na polovicu, ja som odvážila a jedna polovica mala 210 g ..do druhej polovice som pridala kakao
- do vymastených a vysypaných foriem na srnčí chrbát vylejeme cesto a dáme piecť do vyhriatej rúry na 160 st asi 40 minút
- upečené a vychladnuté nakrájame na plátky
- biele plátky potrieme ribezľovým džemom
- a naplníme plnkou - postup: mlieko zmiešame s cukrom a pudingom a múkou dáme variť a ked kaša vychladne, vmixujeme maslo..striedame tmavé a bledé plátky
- pospájané potrieme ešte džemom a plnkou a dáme do chladničky stuhnúť na niekoľko hodín
- polejeme čokoládou z rozpustenej čokolády a masla a Cery nad parou
- vychladnuté šikmo nakrájame ..dobrú chuť !