Šošovicová polievka
Šošovicová polievka

Mercimek corbası/ Polievka z červenej šošovice fotorecept

cesminaz - fotkacesminaz, 12. apríla 2017
Mercimek corbası/ Polievka z červenej šošovice (fotorecept)
Foto: cesminaz

Velmi jednoduchá,rýchla a chutná polievka :-)

Suroviny

2 dl
1 ks
1 ks
1 PL (paradajkové pyré alebo hustý pretlak)
1 ČL
1,5 L
podľa potreby
podľa chuti




Postup

  1. 1

    Velmi jednoducha a rychla polievka :-) Pripravime si suroviny...

    Mercimek corbası/ Polievka z červenej šošovice (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Na oleji si zosklovatíme trocha osolenu cibulu. Potom pridame 1 kopcovitejšiu PL Salçe/paradajkove pyré alebo hustý pretlak a spolu s cibulou to este par minutiek dáme za občasného miešania opiecť/poškvrčať. Následne pridáme mletú červenu papriku, dobre premiešame a celé dáme 1 minutku znova poškvrčať. Napokon dame šošovicu aj zemiaky, ktore sme si pokrajali na menšie kúsky. Necháme tiež za občasného miešania 2 - 3 minutky opiecť a zalejeme to cele vodou. Ja som dala 1,5 litra vody. To by malo uplne stačit. Radšej si pridajte neskôr počas varenia ešte podla potreby. Osolíme,pridame mleté čierne korenie podla chuti a necháme varit celkom do mäkka..

    Mercimek corbası/ Polievka z červenej šošovice (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Ked je už šošovica ako rozvarená a zemiaky celkom mäkke, ponornym mixerom polievku rozmixujeme celkom do hladka. Ak treba, tak este solou a korením ochutíme.

    Mercimek corbası/ Polievka z červenej šošovice (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Polievka je výborná,taká krémová :-) Podla chuti si môžte v tanieri pridať citrónovú šťavu a mätu. Dobrú chuť :-)

    Mercimek corbası/ Polievka z červenej šošovice (fotorecept) - obrázok 4

Diskusia k receptu

mitzy
Cesmínka, vďaka za recept, urobím ju dnes, mám paradajky, ktoré nie a nie zjesť ;) myslím, že to bude veľmi dobré.
nixys
Rada pozeram Vase recepty :) akurat teraz som dojedla Vasu jemnu hrachovu polievku a chuti mi :) tuto tiez urcite vyskusam.
mitzy
je skvelá, ten citrón urobí kúzlo. miesto bazalky som dala saturejku ;)
cesminaz
@Mitzy (12.4.2017 14:25)

Milá Mitzy som rada,ze ti chutila. Ja tam dávam mätu,nie bazalku :-) Saturejku nepoznám "zatial" :-) Ale hlavne je,ze ti polievka chutila.Dakujem za spravu,pekny zvysok dna prajem. @Nixys dakujem,som rada ze sa ti recepty páčia :-) A som rada,ze ti tá hrachova polievka chutila :-) @Terinka @Kukulienka dakujem vam za nahliadnutie :-) Pekny den obom!
mitzy
@Cesminaz juj prepáč, pomýlila som sa. Hej, mätu tam máš. Ja som moták. Saturejka je veľmi príjemná aromatická bylinka, skús ju niekde nájsť, myslím, že sa ti bude páčiť ;)
sovka62
S touto polievkou som sa zoznámila pred dvomi týždňami na Cypre. Jedli sme ju 4 krát zo siedmych dní (a trikrát nám predložili rajčinovú). Raz nám ju dali už rovno ochutenú citrónom, zjedla som, ale citrón mi vadil. Bez citróna mi veľmi chutila, vôbec mi nevadilo, že bola tak často. Určite ju bude variť aj doma a rovno podľa tvojho receptu (turistická sprievodkyňa nám prípravu popísala, ale trochu hmlisto). Ďakujem.
cesminaz
@Mitzy (12.4.2017 19:01)

Popozerám sa po nej,dik za tip :-) @Sovka62 :-)) no,tak si sa jej najedla :-) Ano,niekto ju ma rad ochutenu citronom a da rovno do hrnca na konci varenia citron.Aj ja robievam take polievky :-) Ale tato je vyborna aj takto bez mäty a citronu,ale ako som pisala kludne si môz ochutit v tanieri.Aj tak je velmi chutna,ale dostane onieco inu chut :-) Tych šošovicovych polievok je viacero.Ja sama varievam asi 5toraké polievky z tejto šošovice :-) Budem rada,ak vyskusas.Je to strasne jednoducha polievka.Človek by ani nečakal,ze z tych malo obycajnych surovin vyjde taka vyborna polievka :-)
popoluska340
Hned zajtra ju uvarim,manzel dneska dojedol zeleninovu.Tak sa mi receptik hned aj hodi.Cervenu sosovicu mam rada,je rychlo hotova a moc chutna.


marikafil
Ja dávam aj dve-tri mrkvy (podľa veľkosti) a sušenú mätu z vlastnej záhrady rovno na začiatku varenia. Tiež sme ju mávali na dovolenke v Turecku skoro každý deň a keďže manžel je "polievkový" tak som pátrala po recepte. A mám ju radi trošku štipľavú.
popoluska340
@Cesminaz (14.4.2017 06:01)

Polievka uvarena,a vyborna.Budem varievat,dost casto,chut vyborna,a nabuduce dam na cibulu,pokrajane paradajky.Ked som varila polievku,tak som k nej dala bazalku,a moc chutna.Posypana je vnatkou z mladej cibulky.Budem skusat,aj z mensimi zmenami,lebo varenie je moj konicek,a rada skusam nove recepty.


cesminaz
@Popoluska340 (14.4.2017 21:02)

Som velmi rada,ze polievka chutila.Ano da sa uvarit s obmenami a budes mat zakazdym chutovo trocha inu polievku :-) Dakujem za odozvu aj za fotku.
22759_1376754998 - profilový obrázok
ojv
ojv
Dnes som ju spravila a velmi nam chutila. Je jednoducha a rychla. Ten citron je tam velmi zaujimave a chutilo nam.
Dakujeme za recept.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia