Melasové sušienky

jenni - fotkajenni, 14. februára 2014
Melasové sušienky
Foto: jenni

Na prvý pohľad možno nie veľmi lákavo vyzerajú sušienky, no nech vás ich vzhľad neodradí, pretože ich chuť vás dostane. Sú také sladké a Zobraziť celý popisNa prvý pohľad možno nie veľmi lákavo vyzerajú sušienky, no nech vás ich vzhľad neodradí, pretože ich chuť vás dostane. Sú také sladké a dobré, až sú návykové. Presvedčte sa sami a ochutnajte.

15 minút
príprava
8 minút
na 175 °C

Suroviny

2 2/3 hrnček
1 1/2 ČL
1/2 ČL
1 ČL
1 ČL
1/2 ČL
1/2 ČL
1/2 hrnčeka
1/2 hrnčeka
1/4 hrnčeka
70 ml




Postup

  1. 1

    V mise si zmiešane múku so soľou, sódou bikarbónou, práškom do pečiva, škoricou, zázvorom, perníkovým korením a dôkladne premiešame. Vanilkový struk si narežeme a vydlabeme z neho vnútro, ktoré pridáme k sypkej zmesi. Kto chce, môže namiesto vanilkového struku použiť 1/2 až 1 ČL vanilkového cukru. K zmesi pridáme trstinový cukor. Ďalej pridávame vlhké suroviny a to rozpustený kokosový olej, rastlinné mlieko a na záver pridáme melasu.

  2. 2

    Celú zmes miešame dovtedy, pokým nám z cesta nevznikne pevná masa, ktorú dáme odležať do chladničky (ja som dala na cca 1 hodinu). Cesto vyberieme z chladničky a vyvaľkáme. Cesto bolo krehké, tak som ho nevykrajovala, ale trhala ho na kúsky, ak chcete, môžete ho povykrajovať.

  3. 3

    Uložíme na plech, ja som plech nevystala papierom na pečenie, ale dávala som ich na čistý plech. Pečieme približne 8 minút pri 175°C. Sušienky preložíme z plechu na tanier a predtým, ako sa do nich pustíme, necháme ich vychladnúť a nejaký čas odležať. Trochu stvrdnú a budú chrumkavejšie.

Diskusia k receptu

sanynka
Určite vyskúšam, verím, že budú fantastické :)
martamm
Melasa má zvláštnu chuť, som zvedavá na tieto sušienky, páči sa mi, že používaš zdravé ingrediencie :)
sev111
určite vyskúšam :-) ako píše @martamm melasa je zvláštna treba si na ňu zvyknúť




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia