Medvedia syrová omáčka na špargľu, alebo cestoviny (fotorecept)

Autor receptu: afataga

2
porcie
10 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Do kastróla som vyliala smotanu a redukovala som ju asi 10 min., treba stále miešať, lebo sa chce ísť pozrieť na sporák :-). Špargľu som očistila tak, že som odlomila spodné konce, odlomí sa to samo presne tam, kde treba. Keď bolo smotany už menej, dala som do nej pokrájanú mozerellu a korenie a miešala som, kým sa syr neroztopil
  2. Špargľu som dala do vriacej vody so soľou a štipkou cukru variť na 7 min., aby hlavičky trčali von. Do omáčky som dala soľ, mackový cesnak a kúsok masla a odstavila som ju, dochutila som citr. šťavou
  3. Medzi tým sa upeikli zemiaky v rúre. Na tanier som dala zemiaky, špargľu a preliala som omáčkou.
  4. Druhý jarný pozdrav :-)