Medvedia syrová omáčka na špargľu, alebo cestoviny (fotorecept)
Autor receptu: afataga
2 porcie |
10 minút príprava |
20 minút tepelná úprava |
Postup- Do kastróla som vyliala smotanu a redukovala som ju asi 10 min., treba stále miešať, lebo sa chce ísť pozrieť na sporák :-).
Špargľu som očistila tak, že som odlomila spodné konce, odlomí sa to samo presne tam, kde treba.
Keď bolo smotany už menej, dala som do nej pokrájanú mozerellu a korenie a miešala som, kým sa syr neroztopil
- Špargľu som dala do vriacej vody so soľou a štipkou cukru variť na 7 min., aby hlavičky trčali von.
Do omáčky som dala soľ, mackový cesnak a kúsok masla a odstavila som ju, dochutila som citr. šťavou
- Medzi tým sa upeikli zemiaky v rúre. Na tanier som dala zemiaky, špargľu a preliala som omáčkou.
- Druhý jarný pozdrav :-)
|