Medvedia cesnačka

Autor receptu: tiginko

Už je to tu...konečne vyrazili spod zeme a ja zažívam moje prvé jarné radosti. Včera nazbierané a dnes navarené...

4
porcie
30 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Postup

  1. V osolenej vode so štipkou rímskej rasce (nie je podmienkou) uvaríme očistené a nakrájané zemiaky do mäkka. Necháme trocha vychladnúť, nech sa nám neroztaví mixér :-)
  2. Do mixéra vlejeme zemiaky aj s vodou, v ktorej sa varili. Pridáme 200ml smotany, ja kvôli dcére nemliečnu - kokosovú, môžete použiť bežnú sladkú, na varenie, sójovú...ako ste zvyknutí, len nie kyslú. A dve poriadne veľké hrste nasekaného medvedieho cesnaku a pretlačený normálny cesnak, ja dávam 2 strúčiky. Asi pol minuty mixujete. Vrátite do hrnca, už len dobre prehrejete a môžete servírovať s kúskom gorgonzoly, ak nemáte, tak nejakého podobného modrého/zeleného syra, ale gorgonzola je gorgonzola... a ešte s vopred na suchej panvici opečenými chlebovými krutónmi. Odporúčam na Zelený štvrtok, vaše telo a chuťové poháriky sa určite potešia...