Medvedí cesnak

Medvedí cesnak - raňajky, obed, večera (fotorecept)

Autor receptu: frezia68

Sezóna medvedieho cesnaku vrcholí, a tak som ho mala na raňajky, obed aj večeru. Veď aj medvede po zimnom spánku ho vyhľadávajú a čerpajú silu (podľa legendy), aj diviaky...... tak prečo nie aj my?

30 minút
príprava
30 minút
na 190 °C

Postup

  1. Najprv ideme na zber medvediaho cesnaku. A kto nepozná lokality, kúpi na trhu ako ja. Dobre umyjeme... Neudávam množstvá, jedlá sú jednoduché a hotové do 30 min. Len kto si pridá mäso, pečie dlhšie.
  2. Na raňajky alebo olovrant ohriankujem chlieb, natriem maslom, pridám varené vajíčko, hojne medvedieho cesnaku, redkvičky a zeleninu, akú kto má rád a má práve doma. Mne chutí taký surový, len nakrájaný a bez ochutenia. Náročnejší si urobí dip, pesto...
  3. Na obed som upiekla kuracie stehno, tekvicu hakaidó a urobila dip z kyslej smotany, jogurtu,horčice, pridala som strúčik cesnaku nakrájaný na drobno, citrónovú šťavu, soľ, MČK, pažítku a chilli papričku. Ak nám všetko vymiešané chutí, dip je hotový.
  4. Večera má byť ľahká, teda trocha cestovín, moje boli bezlepkové kukuričné a k dipu som pridala domáci paradajkový pretlak, pažítku a hotovo. Dobré je postrašiť aj tvrdým strúhaným syrom.
  5. Ešte pred mesiacom sa mi podarilo odfotografovať jastraba, ktorý sa na mňa zvrchu pobavene pozeral a nevadila mu moja námaha dostať ho bližšie :-). Ak niečo vyskúšate, tak dobrú chuť!