Jablkový koláč

Medový jablčník s pudingom (fotorecept)

Autor receptu: helena10

Hrnčekový recept na výborný koláč.* Hrnček má objem 250 ml, plech má rozmery 20 x 30 x 6 cm.

Suroviny

Postup

  1. Z uvedených surovín na puding najprv uvarím puding. Uvarený puding prikryjem a nechám stáť.
  2. Očistené jabĺčka tentokrát nešúpem, lebo nemám čas. Nakrájam na menšie kocky alebo plátky. Kto chce, nech si jablká ošúpe. Lepšie sú do koláča ošúpané. Posypem škoricou, škoricový cukrom, nastrúhanou citrónovou kôrou a premiešané dám nabok.
  3. Na cesto vyšľahám do peny celé vajcia so štipkou soli a cukrami. Primiešam postupne med, olej a múku zmiešanú s práškom do pečiva. Hotové hustejšie cesto vylejem na plech, ktorý som vystriekala olejom na pečenie v spreji.
  4. Na medové cesto rozložím ochutené nakrájané jablká.
  5. Navrch jabĺk po častiach rozotieram uvarený ešte teplý puding. Vrch posypem mletými orechmi.
  6. Pečiem vo vyhriatej rúre na 175 stupňov 25 - 30 minút. Kontrolujem.
  7. Upečený koláč nakrájam až po riadnom vychladnutí.