Medovo-pomarančové kačacie prsia so špenátovým šalátom

Autor receptu: chutimi

Výsledok nedeľného experimentovania

1
porcia
30 minút
príprava
10 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Kožu na prsiach narežte do mriežky.
  2. Mäso vložte do marinády, ktorú si pripravíte zmiešaním šťavy z jedného pomaranča, medu, soli a čierneho korenia. Môžete tiež pridať niekoľko vetvičiek tymiánu. Nechajte marinovať aspoň hodinu, ideálne dlhšie.
  3. Vložte prsia na panvicu s olejom kožou nadol a nechajte kožu pomaly pripiecť a tuk pod ňou trochu vytopiť. Na panvicu položte niekoľko vetvičiek tymiánu ako výstelku a na ňu položte prsia kožou nahor a nechajte dorobiť aj z druhej strany niekoľko minút (vďaka "podložiu" sa mäso nepripáli). Dávajte pozor, aby ste mäso nerobili príliž dlho a nevysušili, musí byť stále mäkké a šťavnaté. Keď je hotové, nechajte ho odpočinúť aby sa šťavy vstrebali.
  4. Pripravte si šalát zmiešaním čerstvého špenátu, pomarančovej dužiny a kozieho syra. Zastreknite olivovým olejom, balsamicom a jemne okoreňte čerstvo namletým čiernym korením. (Na šalát sa hodí najviac čerstvý kozí syr, na fotke sú kúsky plesňového)
  5. Kačacie prsia nakrájajte na plátky a podávajte spolu so šalátom. Dobrú chuť!