Krémový zákusok
Medovo-piškótové rezy so sirupom z ruže (fotorecept)
Autor receptu: izabella929
Tieto rezy som plánovala piecť až začnú kvitnúť moje ruže. Ale kúpila
som sirup z ruží, ktorý som použila do krému. Má peknú farbu a skvelú chuť.
22 porcií |
60 minút príprava |
Postup
- Najprv som pripravila medové cesto. Múku som preosiala, pridala som sódu, soľ, práškový cukor a maslo.
- Všetko spolu som zmrvila.
- Pridala som žĺtky, roztopený med a smotanu a všetko som zmiesila.
- Vypracovala som cesto, ktoré som rozvážila na dve rovnaké časti. Bochníky som zabalila do fólie a uložila na 1 hod do chladničky.
- Pokiaľ cesto odpočívalo, pripravila som krém. V mlieku som vymiešala žĺtky a škrob a uvarila hustú kašu, ktorú som nechala vychladiť. Maslo s cukrom a sirupom z ruží som vyšľahala do peny.
- Po lyžici som pridávala vychladnutú žĺtkovú kašu a postupne zašľahávala do maslovej hmoty.
- Hotový krém som rozdelila na dve časti a uložila do chladničky.
- Piškótové cesto: Vajcia s cukrom som vymiešala do peny a pridala múku s práškom do pečiva s opatrne vmiešala do cesta. Plech 27x37 cm som vystlala papierom a cesto som vyliala a zarovnala. Rúru som nechala vyhriať na 180 °C a piškótové cesto som piekla 10 minút. Obidve medové cestá som vyvaľkala priamo na papieri, popichla vidličkou a potom som ich postupne upiekla (7 minút). Upečené pláty som nechala chladiť na mriežke.
- Na podnos som uložila medový plát a natrela som ho horúcim lekvárom.
- Na lekvár som natrela prvú polovicu krému. Na krém som položila piškótový korpus.
- Piškótový korpus som natrela horúcim lekvárom a potom druhou polovicou krému.
- Na krém som položila druhý medový plát a zákusok uložila do chladničky stuhnúť na 3 hod. Potom som ho zaťažila 3 kg cukru a nechala v chladničke do druhého dňa.
- Druhý deň som pripravila polevu z bielej čokolády a sirupu, zákusok som poliala, upravila a uložila do chladničky stuhnúť.
- Krájala som mokrým horúcim nožom. Prajem vám dobrú chuť.