Krémový zákusok

Medovo-piškótové rezy so sirupom z ruže (fotorecept)

Autor receptu: izabella929

Tieto rezy som plánovala piecť až začnú kvitnúť moje ruže. Ale kúpila som sirup z ruží, ktorý som použila do krému. Má peknú farbu a skvelú chuť.

22
porcií
60 minút
príprava

Postup

  1. Najprv som pripravila medové cesto. Múku som preosiala, pridala som sódu, soľ, práškový cukor a maslo.
  2. Všetko spolu som zmrvila.
  3. Pridala som žĺtky, roztopený med a smotanu a všetko som zmiesila.
  4. Vypracovala som cesto, ktoré som rozvážila na dve rovnaké časti. Bochníky som zabalila do fólie a uložila na 1 hod do chladničky.
  5. Pokiaľ cesto odpočívalo, pripravila som krém. V mlieku som vymiešala žĺtky a škrob a uvarila hustú kašu, ktorú som nechala vychladiť. Maslo s cukrom a sirupom z ruží som vyšľahala do peny.
  6. Po lyžici som pridávala vychladnutú žĺtkovú kašu a postupne zašľahávala do maslovej hmoty.
  7. Hotový krém som rozdelila na dve časti a uložila do chladničky.
  8. Piškótové cesto: Vajcia s cukrom som vymiešala do peny a pridala múku s práškom do pečiva s opatrne vmiešala do cesta. Plech 27x37 cm som vystlala papierom a cesto som vyliala a zarovnala. Rúru som nechala vyhriať na 180 °C a piškótové cesto som piekla 10 minút. Obidve medové cestá som vyvaľkala priamo na papieri, popichla vidličkou a potom som ich postupne upiekla (7 minút). Upečené pláty som nechala chladiť na mriežke.
  9. Na podnos som uložila medový plát a natrela som ho horúcim lekvárom.
  10. Na lekvár som natrela prvú polovicu krému. Na krém som položila piškótový korpus.
  11. Piškótový korpus som natrela horúcim lekvárom a potom druhou polovicou krému.
  12. Na krém som položila druhý medový plát a zákusok uložila do chladničky stuhnúť na 3 hod. Potom som ho zaťažila 3 kg cukru a nechala v chladničke do druhého dňa.
  13. Druhý deň som pripravila polevu z bielej čokolády a sirupu, zákusok som poliala, upravila a uložila do chladničky stuhnúť.
  14. Krájala som mokrým horúcim nožom. Prajem vám dobrú chuť.