Medovo-cesnakové pečené bravčové koleno fotorecept

izabella929 - fotkaizabella929, 21. mája 2019 18:07
Ďalšie recepty »

Jednoduché pečené koleno s medom, cesnakom a so saturejkou.

6-7
porcií

Suroviny

1 ks
podľa chuti
1 PL
1 strúčik
podľa chuti
Varecha.sk na Instagrame: Followuj @varechask

Postup prípravy

  1. 1

    Bravčové koleno som umyla.

    Medovo-cesnakové pečené bravčové koleno (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Do hrnca dom dala studenú vodu, koleno a soľ a varila som ho na miernom plameni 3 hodiny. Vývar po vychladení som si odložila na prípravu ďalšieho mäsa.

    Medovo-cesnakové pečené bravčové koleno (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Uvarené koleno som vybrala na krájaciu dosku a odstránila som kosti. V miske som rozmiešala med, cesnak nasekaný na drobno, chilli papričku pokrájanú na drobno a saturejku.

    Medovo-cesnakové pečené bravčové koleno (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Koleno som vložila do misy z jenského skla a natrela som ho zo všetkých strán medovou marinádou. Zbytok marinády som vyliala do misy, ničím iným som koleno nedochutila.

    Medovo-cesnakové pečené bravčové koleno (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Rúru som nechala vyhriať na 200 °C, koleno som vložila do rúry a pieklo sa 20 minút.

    Medovo-cesnakové pečené bravčové koleno (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Upečené koleno som nechala odpočívať 15 minút, potom som ho nakrájala na plátky.

    Medovo-cesnakové pečené bravčové koleno (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Podávala som ho s varenými zemiakmi a uhorkovým šalátom. Prajem vám dobrú chuť.

    Medovo-cesnakové pečené bravčové koleno (fotorecept) - obrázok 7
Recept je zaradený do tagov:




Inšpirácie z nových receptov
TOPlist