Medovníkový dezert (fotorecept)

Autor receptu: danculka

Zo sviatkov,zostali upečené polgule z medovníka,nebol čas na urobenie vianočných gúl,tak ich teraz použijem,také sú ako skala,ale škoda vyhodiť,nie:))))))))))

25 min minút
príprava

Suroviny

Postup

  1. Z ingrediencií uvedených urobíme cesto/postup uvádzam na svojich medovníkoch, ako je aj ,,Adventný veniec/...toto je forma na pologule,vykrojíš z vyvaľkaného cesta kruh a prehodíš,cez polgulu a popritláčaš...
  2. upečieš v rúre na 180-200 st krátko,potom ešte teplé potrieš vajíčkom...takto upečené som chcela použiť na vianočné gule,ale nevyšiel čas,tak som ich teraz obrátila a bola z toho miska,zabrúsila som spodok,aby stáli a naplnila som ich...
  3. asi takto...
  4. na spodok som dala marhule,také dosť rozvarené boli v pohári...a na vrch puding nugátový...
  5. každý som ozdobila inou ružičkou..
  6. tu je žltá..
  7. a tu biela...
  8. No a môže prísť aj minister poľnohospodárstva,bála som sa, či to odmäkne,ale som nemusela ani dlho čakať,dezert nemá chybu...